Hrapović nije završio proceduru sa COVAX-om za vakcine?

Ja sam upravo potpisao Sporazum, a danas će biti uplaćen avans u iznosu od 771.280 dolara, odnosno 646.000 eura, kazao je tada Hrapović

Kenan Hrapović (Foto: GOV.ME)

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je na jutrošnjoj pres konferenciji da bivša vlast  nije uplatila  državne garancije za vakcine, iako je bivši ministar Kenan Hrapović (SD) 9. oktobra ove godine kazao da je potpisao Sporazum o preuzetoj obavezi po modelu opcione kupovine vakcine protiv covida-19. 

“Ja sam upravo potpisao Sporazum, a danas će biti uplaćen avans u iznosu od 771.280 dolara, odnosno 646.000 eura”, kazao je tada Hrapović, prenose “Vijesti”.

On je tada  obrazložio da je Crna Gora potpisivanjem  sporazuma pristupila COVAX Mehanizmu za vakcine protiv COVID-19, koji je iniciran od strane Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) sa ciljem da omogući nabavku i pravednu raspodjelu među zemljama učesnicama vakcina za novi soj koronavirusa SARS-COV-2.

Međutim, Borovinić Bojović je kazala da državna garancija za vakcine koja je trebala da bude uplaćena nije bila uplaćena, te da je na taj način dovedeno u pitanje memorandum koji je potpisan sa COVAX inicijativom.

“Ministarstvo zdravlja je bilo prinuđeno da uz pomoć Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore veoma brzo odreaguje i da ta državna garancija blagovremeno 15. decembra bude uplaćena, za šta smo imali samo par dana prostora za reakciju”, kazala je, između ostalog, ona. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!