Marković: Skandalozno, neprihvatljivo i neustavno ponašanje u parlamentu, krši se Ustav

Želim da vas obavijestim da će naša reakcija biti usmjerena na način što ćemo podnijeti prijave za sve aktere i pokrenuti procedure prema sudskim organima koji će odlučiti o ovakvom ponašanju. DPS i poslanici drugih političkih partija kažemo da su noćašnje odluke Skupštine nevažeće, nelegitimne. Ovo je prilika da se obratim i međunarodnoj zajednici i da je pozovem da veoma odgovorno sagleda ovakvo ponašanje političke većine i sa nama obezbijedi vladavinu prava, rekao je Marković

Duško Marković (Foto: Printscreen)

Bivši premijer i poslanik DPS-a Duško Marković saopštio je na pres konferenciji da želi da obavijesti javnost o “skandaloznom, neprihvatljivom i neustavnom ponašanju u crnogorskom parlamentu za koje je odgovorna parlamentarna većina”.

“Na sceni imamo drastično kršenje Ustava. Nezakonitosti i neligitimna ponašanja su započela danas radom u parlamentu bez neophodne većine jer u skladu sa poslovnikom nije izvršena zakonita verifikacija mandata. Istovremeno svjedočili smo skandaloznom ponašanju većine u saopštenju predsjednika parlamenta da je verifikovan mandat Zoronjić. To ovlašćenje ne pripada njemu već DIK-u”, naveo je Marković.

Rekao je, prenosi Portal Analitika, da parlament radi nelegitimno uz, kako je kazao, prisustvo građanke koja daje navodnu većinu za noćašnji rad.

“Želim da vas obavijestim da će naša reakcija biti usmjerena na način što ćemo podnijeti prijave za sve aktere i pokrenuti procedure prema sudskim organima koji će odlučiti o ovakvom ponašanju. DPS i poslanici drugih političkih partija kažemo da su noćašnje odluke Skupštine nevažeće, nelegitimne. Ovo je prilika da se obratim i međunarodnoj zajednici i da je pozovem da veoma odgovorno sagleda ovakvo ponašanje političke većine i sa nama obezbijedi vladavinu prava. Mi ovdje danas nijesmo bili da bi opstruirali rad parlamenta već da na zakonit način dođemo do dnevnog reda i da sa legitimnim parlamentom učestvujemo u raspravi. Nijesmo radili ništa da do rasprave ne dođe. Ova situacija nije samo pravno i političko nasilje nad političkim i demokratskim sistemom u zemlji. Ovo je parlamentarna bruka Crne Gore na domaćoj i međunarodnoj sceni. Spremni smo da, kada se ova situacija razriješi, nakon naših prijava učestvujemo u radu parlamenta. Želimo da parlament radi na zakonit način”, rekao je Marković.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!