Ovo je heroj dana: Dušan našao krvavu kesu i kontejneru i začuo bebin plač (VIDEO)

“Ja sam ženu odvezao zbog ginekoloških problema u Višegradsku, a kada sam se vratio ispostavilo se da imamo hitan teren u Rojkovcu gdje je navodno pronađena beba. I policija je došla na lice mjesta. Tražili smo i kako ništa nismo našli policija je otišla do stana kako bi saznali gdje je beba bačena. Ja sam ostao kod saniteta i kao da me je nešto tjeralo da preturam po kontejneru. U jednoj crnoj kesi sam našao stvari koje su bile krvave. Počeo da da vadim smeće iz kontejnera, međutim, u prvom kontejneru ništa nisam našao osim stvari”, priča Dušan

Dušan, vozač vozila Hitne pomoći (Foto: Printscreen)

Dušan iz Obrenovca, vozač vozila Hitne pomoći, sinoć je herojskim podvigom spasio bebu koja je tek došla na svijet.

Djevojka stara 23 godine sinoć je prebačena vozilom Hitne pomoći u Ginekološko akušersku kliniku KC Srbije, gdje je izjavila da se porodila nekoliko sati ranije u svom stanu u obrenačkom naselju Rojkovac.

Dušan je po povratku u Obrenovac dobio informaciju da je u Rajkovcu navodno pronađena beba, i odmah se uputio tamo.

“Ja sam ženu odvezao zbog ginekoloških problema u Višegradsku, a kada sam se vratio ispostavilo se da imamo hitan teren u Rojkovcu gdje je navodno pronađena beba. I policija je došla na lice mjesta. Tražili smo i kako ništa nismo našli policija je otišla do stana kako bi saznali gdje je beba bačena. Ja sam ostao kod saniteta i kao da me je nešto tjeralo da preturam po kontejneru. U jednoj crnoj kesi sam našao stvari koje su bile krvave. Počeo da da vadim smeće iz kontejnera, međutim, u prvom kontejneru ništa nisam našao osim stvari”, priča Dušan.

Kako Dušan kaže, tada je čuo nešto što je ličilo na bebin plač, pa je počeo da pretura po drugom kontejneru u kome je pronašao četiri crne kese, prenosi Face.ba. Lagano je oborio kontejner ka sebi kako ne bi nešto od predmeta iz kontejnera povrijedilo bebu, ukoliko bi ona bila unutra.

“Izvadio sam četiri kese i čuo bebin plač. Kada sam vidio da je jedna kesa spolja krvava znao sam da je beba u toj kesi. Nisam znao da li je vezana, rukom sam probušio kesu kako bi beba došla do kiseonika. Pozvao sam dispečera da obavijesti ekipu policije koja je već bila na terenu da sam pronašao bebu. Oni su istrčali iz zgrade. Jedna djevojka policajac mi je pomogla dosta. Ona je pocijepala skroz kesu u kojoj se nalazila beba i izvadili smo je iz kontejnera”, kaže Dušan.

Bebu su odmah preuzeli i zbrinuli ljekari na terenu, a onda su je dovezli u Hitnu službu u Obrenovcu gdje je urađeno sve što je bilo potrebno. Beba je kasnije prebačena za Beograd.

“Kako smo saznali, beba je dobro. Ja sam sretan zbog toga, neopisiv je osjećaj. Ja sam večeras najsretniji čovjek na svijetu”, rekao je Dušan sinoć nakon spasavanja bebe.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!