Krivokapić: Đukanović će biti procesuiran po zakonu ako se “nađe u materijalima”

Krivokapić je rekao da nema nikakav odnos sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem s kojim se, kako je naveo, vidio dva puta i to na sahranama

Zdravko Krivokapić (Foto: GOV.ME)

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da neće stajati na putu najboljih mogućih odnosa Crne Gore i Srbije i da bi volio da mu stigne poziv za prvu posjetu toj zemlji.

“Srbija je za Crnu Goru mnogo više od političke destinacije u koju treba otići”, kazao je Krivokapić u intervjuu za novi broj nedeljnika NIN.

Na pitanje da li će prvo posjetiti Beograd ili Prištinu u najavljenoj turneji po regionu, Krivokapić je ponovio da bi volio da poziv za posjetu stigne iz Beograda, jer ne vidi “u regionu važnije mjesto od Srbije za razgovor, dogovor, za sporazume koje Crna Gora treba da napravi”.

Krivokapić je rekao da nema nikakav odnos sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem s kojim se, kako je naveo, vidio dva puta i to na sahranama.

“Nisu to bila ni mjesta ni prilika za bilo kakav razgovor. Nadam se da ćemo institucionalno izgraditi odnose između Srbije i Crne Gore koji će oslikavati realne potrebe naših građana”, kazao je Krivokapić.

Govoreći o svojoj izjavi da su se predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i Vučić češće sretali nego on sa svojim kumom, Krivokapić je naglasio da je zbog toga preživio medijski linč.

“Naravno da sam govorio o njihovim javnim susretima, koji nisu pratili odnosi Crne Gore i Srbije i to se mora mijenjati. Koliko sam uspio da pratim iz medija, Vučić nikada nije govorio o Đukanoviću, koga je poznavao toliko godina, onako kako govori o meni, a da sa mnom nije progovorio ni riječ”, istakao je on.

Na pitanje o vezi Mila Đukanovića i borbe protiv korupcije i kriminala, koja je najavljena kao prioritet nove Vlade Crne Gore, Krivokapić je kazao da će Đukanović biti procesuiran po zakonu ako se “nađe u materijalima do kojih će se prije ili kasnije doći”.

“Namjera ove vlade nije revanšizam niti lov na ljude. Naš cilj je pravna država u kojoj će svi biti jednaki pred zakonom i za koje će važiti zakoni”, istakao je on.

Na pitanje o njegovim ranijim izjavama da Crna Gora neće preispitivati odluke o priznanju Kosova i uvođenju sankcija Rusiji, Krivokapić je odgovorio da je to politička realnost, a ne njegove političke želje.

“U parlamentu Crne Gore danas nema dovoljno ruku ni za jednu odluku o kojoj govorite. I to nema veze sa mojom karijerom. Čak i da se ona danas završi, Crna Gora ni sjutra neće imati potreban broj ruku za odluku o Kosovu ili o Rusiji”, naglasio je on.

Krivokapić je rekao da Crna Gora ima ambiciju da postane 28. članica Evropske unije i dodao da je nova vlada sprema na tome da radi koliko god je potrebno.

“Da otklonimo sve nedostatke koji nas dijele od velike evropske porodice. EU posljednjih godina ima svoje probleme, koji nisu povezani sa regionom Zapadnog Balkana i to sigurno utiče i na politiku proširenja”, dodao je Krivokapiđ, prenosi Portal Analitika.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH