Tramp pomilovao 15 osuđenika, uključujući i zvaničnike umiješane u skandal sa Rusijom

Tramp je pomilovao i bivše republikanske poslanike Krisa Kolinsa i Dankana Hantera. Tramp je preinačio i kazne za još pet osoba. Očekuje se da će pomilovati još osoba pruje nego što napusti mjesto predsjednika narednog mjeseca

Donald Tramp (Foto: Printscreen)

Američki predjednik Donald Tramp pomilovao je 15 osoba, uključujući republikance koji važe za njegove snažne pristalice, zvaničnike predizborne kampanje 2016. godine, koji su povezani sa istragom o umiješanosti Rusije, kao i osuđene za masakr u Bagdadu 2007. godine.

Među pomilovanima su bivši Trampov pomoćnik u predizbornoj kampanji Džordž Papadopulos i advokat Aleks van der Zvan. Obojica su kratko odslužila zatvorske kazne.

Tramp je pomilovao i četvoricu radnika obezbjeđenja umešanih u masakr u Iraku 2007. godine, kao i dvojicu bivših kongresmena, prenosi BBC.

Papadopulos je priznao 2017. godine da je lagao FBI o vremenu sastanka sa navodnim posrednicima Rusije tokom izborne kampanje 2016. godine.

On je prvi bivši Trampov pomoćik koji je uhapšen u istrazi o navodnoj umiješanosti Rusije, koju je predvodio specijalni savjetnik Robert Miler.

On je lažno tvrdio da se sastao sa dvije osobe koje su povezane sa Rusijom prije nego što je počeo da radi za kampanju Trampa, ali se zapravo sa njima sastao nakon što se pridružio kampanji.

Papadopulos je na Twitteru zahvalio Trampu rekavši da pomilovanje mnogo znači njemu i njegovoj porodici.

Van der Zvan je, takođe, priznao da je dao lažnu izjavu tokom Milerove istrage, prenosi “Blic”.

“Današnje pomilovanje pomaže da se ispravi nepravda koju je Milerov tim nanio toliko mnogo ljudi”, navodi se u saopštenju Bijele kuće.

Tramp je pomilovao i bivše republikanske poslanike Krisa Kolinsa i Dankana Hantera. Tramp je preinačio i kazne za još pet osoba. Očekuje se da će pomilovati još osoba pruje nego što napusti mjesto predsjednika narednog mjeseca.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!