Vladika Joanikije: Nastojaćemo da lijepo ispoštujemo običaje, bez velikih svečanosti

On je, nakon službe u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici povodom pomena preminulom mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, rekao da se sa sveštenstvo MCP posavjetovalo o obilježavanju božićnih praznika, ističući da ove godine neće biti organizovane velike svečanosti

Vladika Joanikije (Foto: Mitropolija crnogorsko primorska)

Administrator Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) i episkop budimljansko-nikšićki, Joanikije, kazao je da će predstojeći božićni praznici biti obilježeni skromnije nego inače zbog pandemije koronavirusa, bez organizovanja velikih svečanosti.

On je, nakon službe u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici povodom pomena preminulom mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, rekao da se sa sveštenstvo MCP posavjetovalo o obilježavanju božićnih praznika, ističući da ove godine neće biti organizovane velike svečanosti.

“Ali ćemo nastojati da sve običaje lijepo ispoštujemo. I kad je to skromno, i to bude lijepo. Da slavimo u manjoj zajednici. A te manje zajednice mogu da se umnožavaju mnogo puta – i opet smo svi u zajednici, opet smo svi oko Bogomladenca Hrista”, poručio je vladika Joanikije.

Ministarstvo zdravlja donijelo je juče nove mjere u cilju sprečavanja širenja zaraze koronavirusom, prema kojima je, između ostalog, zabranjeno organizovanje dočeka Nove godine na otvorenom i u zatvorenom prostoru, dok će tokom vjerskih praznika biti dozvoljeno prisustvovanje obredima i izlazak tokom policijskog časa, prenosi Portal Analitika.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!