Bajden primio vakcinu protiv koronavirusa (VIDEO)

Apelujem na građane da se vakcinišu kada to bude dostupno. Nemaju zbog čega da brinu, rekao je Bajden nakon vakcinacije

Foto: Printscreen/C – SPAN

Džozef Bajden, izabrani američki predsjednik, primio je vakcinu protiv koronairusa kompanije “Fajzer” u bolnici u američkoj državi Delaver.

“Apelujem na građane da se vakcinišu kada to bude dostupno. Nemaju zbog čega da brinu”, rekao je Bajden nakon vakcinacije.

Izabrani američki predsjednik rekao je i da admnistracija aktuelnog predsjednika Donalda Trampa zaslužuje priznanje zbog vakcine protiv koronavirusa.

U SAD-u je do sada odobrena upotreba vakcine protiv Kovida 19 čiji su proizvođači farmaceutske kompanije “Fajzer/Bajontek“ i „Moderna“.

SAD su, prenosi Glas Amerike, najpogođenija država na svijetu pandemijom Kovida.

Prema podacima Univerziteta Džons Hopkins, broj oboljelih od Kovida 19 bliži se brojci od 18.000.000. Od posljedica te bolesti preminulo je 318.602 građana.

Američki Kongres trebalo bi u ponedjeljak da glasa o novčanom paketu pomoći pogođenih pandemijom koronavirusa u vrijednosti od 900 milijardi dolara namijenjenog pojedinicima i privrednicima.

Uključuje jednokratnu isplatu sume od 600 dolara građanima, kao i nedjeljnu isplatu nezaposenima u iznosu od 300 dolara nedjeljno.

Kongres nastoji da novčani paket pomoći bude uključen u zakonsko rješenje o finansiranju programa američke Vlade u iznosu od 1,4 hiljade milijardi koji će važiti do septembra 2021.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!