Putin čestitao Bajdenu: Rusija i SAD snose posebnu odgovornost za globalnu bezbjednost i stabilnost

Putin je takođe u svojoj poruci rekao da je Moskva spremna za saradnju sa Bajdenovom administracijom, dodajući da će “saradnja dvije zemlje, zasnovana na uzajamnom poštovanju, služiti interesima ne samo SAD i Rusije, već i cijelog svijeta”, prenosi Rojters

Vladimir Putin (Foto: Printscreen/Russia Insight)

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je izabranom američkom predsjedniku Džou Bajdenu nakon što je elektorski koledž i formalno potvrdio njegovu izbornu pobjedu.

“U telegramu je Putin poželio izabranom predsjedniku svaki uspjeh i izrazio uvjerenje da Rusija i Sjedinjene Države, koje snose posebnu odgovornost za globalnu bezbjednost i stabilnost, zaista mogu da doprinesu rješavanju mnogih problema i izazova sa kojima se svijet sada suočava uprkos njihovim razlikama”, navedeno je u saopštenju Kremlja.

Putin je takođe u svojoj poruci rekao da je Moskva spremna za saradnju sa Bajdenovom administracijom, dodajući da će “saradnja dvije zemlje, zasnovana na uzajamnom poštovanju, služiti interesima ne samo SAD i Rusije, već i cijelog svijeta”, prenosi Rojters.

Pobjeda demokratskog kandidata Bajdena proglašena je ubrzo nakon izbora 3. novembra, međutim, aktuelni predsjednik Donald Tramp pokušao je da ospori rezultate glasanja, pozivajući se na nedokazane tvrdnje o krađi glasava i nelegalnom prebrojavanju, prenosi “Blic”.

Putin je među poslednjim svetskim liderima čestitao Bajdenu izbornu pobjedu. Kineski predsednik Si Đinping je čestitao Bajdenu krajem novembra.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!