Krivokapić: Garantujemo redovne plate i penzije, što prije donijeti zakon o vladi

Poručio je i da se nada da će novi početak biti zapamćen kao početak preobražaja u svakom pogledu

Zdravko Krivokapić (Foto: GOV.ME)

Premijer Zdravko Krivokapić danas je, nakon stupanja na dužnost, saopštio da je potrebno što prije donijeti zakon o vladi i poručio da će Vlada na čijem je čelu garantovati redovne plate i penzije.

“Mi moramo što prije donijeti zakon o vladi u kojem će se jasno precizirati tranzicioni period”, kazao je Krivokapić, prenosi rtcg.me.

Poručio je i da se nada da će novi početak biti zapamćen kao početak preobražaja u svakom pogledu.

“Najvažnije je u borbi protiv kovida i ono bez čega ne možemo, a to je bez boljitka u ekonomiji, a to će građani da osjete mi ćemo biti Vlada koja će garantovati i plate i pezije”, naveo je Krivokapić.

“Danas smo prvi put zajednički ušli u Vladu, ja sa svojim ministrima, i na početku smo imali primopredaju dužnosti sa eks premijerom Duškom Markovićem. Očekivao sam drugačiji način primopredaje dužnosti koji je više formalnog karaktera, ali smo imali prijatan i dobar razgovor na kojem smo razmijenili informacije koji će biti bitne za rad nove Vlade”, kazao je Krivokapić nakon sjednice Vlade.

Premijer Zdravko Krivokapić je saopštio i da je Zorka Kordić imenovana za glavog pregovarača sa Evropskom unijom, Božo Milonjić za generalnog sekretara, dok je Ivana Malović šefica Kabineta premijera.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!