Šest ljekara obavilo obdukciju: Poznat uzrok smrti Maradone

Petoricu ljekara su odredile vlasti, a šestog porodica. Mediji prenose da je u toku i toksikološka analiza koja će u idućih sedam dana utvrditi da li je u Maradoninom tijelu bilo narkotika ili alkohola

Maradona (Foto: Printscreen/Riptly)

Iako su prve informacije govorile da je legendarni Diego Maradona preminuo od srčanog udara, obdukcija je pokazala da je uzrok smrti bio akutni edem pluća.

Obdukciju je obavilo šest ljekara eksperata u bolnici u San Fernandu. 

Obdukcija je trajala duže od tri sata. Petoricu ljekara su odredile vlasti, a šestog porodica. Mediji prenose da je u toku i toksikološka analiza koja će u idućih sedam dana utvrditi da li je u Maradoninom tijelu bilo narkotika ili alkohola, piše “Jutarnji list”.

Maradona je bio operisan zbog krvnog ugruška u glavi. Operacija je prošla u redu i prije dvije sedmice je pušten na kućnu njegu gdje je trebao da se oporavi od zahtjevne operacije. 

Legendarni Maradona je smatran jednim od najboljih nogometaša svih vremena. S reprezetacijom Argentine je osvojio naslov svjetskog prvaka 1986. godine, a tokom karijere igrao je za Argentinos Juniors, Boca Juniorse, Barcelonu, Napoli gdje je osvojio dva naslova prvaka Italije i imao status božanstva, te Sevillu, Newell’s Old Boyse, a karijeru je završio kod kuće, u Boca Juniorsima.

Trenersku karijeru je započeo u Textil Mandiyu, zatim je kratko vodio Racing Club, a od 2008. do 2010. i reprezentaciju Argentine. Trenirao je i Al-Wasl, Deportivo Riestru, Fujairah, Dorados de Sinaloa, a posljednji klub koji je vodio bila je Gimnasia de La Plate.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!