Ratni profiter protiv dobrotvora: Brčvak demantovao Davidovića, Abazović se ne oglašava

Da se sudilo svim ratnim zločincima (ideolozima i profiterima) iz 90-tih, Daka Davidović ne bi danas olajavao dobrotvore poput Hajriza Brčvaka i birao ministre u novoj vladi Crne Gore, već bi kao takav nakon izdržane kazne za sva svoja ratna nedjela bio odstranjen iz javnog života. Zato što je Daka, na žalost, paradigma nove većine, LUSTRACIJA će biti zaboravljena riječ u Crnoj Gori, još neko vrijeme..

Ratni profiter i bivši ministar Radovana Karadžića, Miodrag Daka Davidović, opet se našao u fokusu političke i ostale javnosti. Ovog puta zbog izjave da je ucjenjivan Dritan Abazović, predsjednik Građanskog pokreta URA i kandidat za potpredsjednika nove vlade Crne Gore.

Davidović tvrdi da je dobrotvor Hajriz Brčvak pokušao da potkupi lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića i to sa 21 milion eura!

“Trebalo je da se napravi jedan veliki pritisak na Dritana Abazovića. Ja ću vam reći jednu veliku istinu koju Abazović do večeras nije saopštio. Prvo su udarali po Dritanu Abazoviću sa novcem. 21 milion eura mu je davao ovaj naš dobrotvor iz Njemačke, što šalje poneki respirator, Bavčar mislim da se zove, da se on malo upristoji, promijeni facu… Poslije toga oni su njemu nudili kule i gradove, ali nijesu znali da je Abazović jedna tvrda vjera, da tu nema nazad, da čovjek tog kalibra ne može da se kupi za mekinje”, kazao je Davidović za Novi TV.

Davidović, koji eto ne zna ni pravo prezime dobrotvora Brčvaka, to je rekao kao gost na televizjii čuvenoga ratnog reportera sa dubrovačkog ratišta Perice Đakovića.

Dobrotvor Hajriz Brčvak nije želio da komentariše izjave Davidovića.

“Bog koga uzdiže niko ga ne može poniziti. Mene zanima Crna Gora i svi ljudi u njoj, bez obzira na vjeru, naciju ili političku pripadnost. Želim da pomognem kao što sam i do sada i da se držim svog pravca”, rekao je Brčvak za podgorički portal CdM.

Brvčak će biti zapamćen u Crnj Gori po tome što je dao toliko donacija što do sada nije niko, a vjerovatno i neće nikad.

A ko je Daka Davidović?

Taj kontroverzni biznismen, poznat i kao ratni profiter, vlasnik je firme “Neksan” u Nikšiću. Prije toga radio je kao ekonomista u Željezari Nikšić. Tokom devedesetih bio je načelnik Centra bezbjednosti Nikšić. Bio je ministr u Vladi tzv. SAO Hercegovine.

Nakon rata, Davidović se iz policijskih otisnuo u preduzetničko-političke vode da bi 1997. bio uhapšen zbog malverzacija u trgovini sa podgoričkim Duvanskim kombinatom.

Najavljeno suđenje nije održano jer je Momir Bulatović u posljednjim danima svog predsjedničkog mandata abolirao Davidovića.

U medijima je 2009. pominjan zbog toga što je navodno uz kotorski Jugopetrol i cetinjski Montenegro bonus bio uključen u fiktivni izvoz naftnih derivata na Kosovo.

Poznat je i kao veliki ktitor Srpske crkve Crnoj Gori. Mitropolit Amfilohije ga je 12. maja 2015. godine odlikovao ordenom Svetog kralja Milutina. Davidović je bio glavni finansijer renoviranja Manastira Ostrog, a sagradio je i Manastir Svetog Save na Goliji, kod Nikšića, zbog čega ga je patrijarh srpski Irinej odlikovao ordenom Svetog Save prvog stepena.

U medijima je Davidović optuživan da je bio dobavljač oružja za grupu koja je uhapšena 16. oktobra 2016. zbog optužbi da su planirali terorističke napade na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Prošle godine u jednom intervjuu izjavio je da bi se na narednim izborima kandidovao za predsjednika Crne Gore.

Afera ,,Zaev – Daka“ s kojom je nova vlada obezbijedila posao kontroverznom biznismenu sa ruskim vezama Miodragu Daki Davidoviću vrijedan 200 miliona eura pokazuje da zemljom vlada mafija, objavila je prošle godine makedonska Republika.

– Činjenice nedvosmisleno ukazuju da je Miodrag Davidović Daka proizvod Zorana Zaeva i njegove želje za novcem – rekao je portparol VMRO-DPMNE Naum Stoilkovski.

U decembru prošle godine ranjen je u jednom beogradskom hotelu.

Foto: Facebook

Dritan Abazović, za koga Daka Davidović tvrdi da je njegov rođak, još se nije oglasio povodom optužbi ovog ratnog profitera i bivšeg ministra ratnog zločinca Radovana Karadžića.

Na kraju, među brojnim komentarima povodom Davidovićević tvrdnji, izdvojićemo jednog od prijatelja Revije Fokus.

“Da se sudilo svim ratnim zločincima (ideolozima i profiterima) iz 90-tih, Daka Davidović ne bi danas olajavao dobrotvore poput Hajriza Brčvaka i birao ministre u novoj vladi Crne Gore, već bi kao takav nakon izdržane kazne za sva svoja ratna nedjela, bio odstranjen iz javnog života. Zato što je Daka, na žalost, paradigma nove većine, LUSTRACIJA će biti zaboravljena riječ u Crnoj Gori, još neko vrijeme…”

Sead Hodžić

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!