FDA odobrila u SAD liječenje Kovida 19 antitijelima

Tretman antitijelima koji proizvodi farmaceutska kuća Redženeron koristi se kod blaže do umjerene kliničke slike oboljelih od Kovida, odraslih i starijih i neke djece koja su u riziku da im se stanje pogorša

Foto: Printscreen

Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) odobrila je za hitnu upotrebu liječenje Kovida 19 antitijelima, što je dio terapije koju je primao i predsjednik Donald Tramp.

Istog dana, Univerzitet Džons Hopkins objavio je da je u SAD koronavirusom zaraženo 12 miliona ljudi, prenosi Glas Amerike.

“Trenutak je da pozovemo sve Amerikance da budu oprezniji”, rekla je članica radne grupe Bijele kuće za koronavirus Debra Briks.

Tretman antitijelima koji proizvodi farmaceutska kuća Redženeron koristi se kod blaže do umjerene kliničke slike oboljelih od Kovida, odraslih i starijih i neke djece koja su u riziku da im se stanje pogorša.

Kompanija je saopštila da očekuje da će lijek biti speman za oko 200 hiljada pacijenata do kraja januara.

Američka farmaceutska kuća Fajzer i njen njemački partner Biontek saopštili su da su se prijavili za hitno odobrenje Agencije za hranu i ljekove za distribuciju vakcine i najavili da će početi distribuciju čim ga dobiju.

Kompanije su saopštile da je njihova vakcina efikasna u 95 odsto slučajeva, i da nema ozbiljnih zabrinutosti za njenu bezbjednost,

Američki sekretar za zdravstvo Aleks Ejzar kazao je da bi Agencija za hranu i ljekove mogla da odobri hitnu distribuciju vakcine u narednim nedjeljama.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!