Ubistvo u Beranama: Policajcu zasmetalo kako je supruga pričala s njim, imao 2,80 promila alkohola u krvi?

Premović je tokom saslušanja kazao da se ne sjeća ničega, osim da mu je zasmetalo kako supruga razgovara s njim. “Popio sam dosta alkohola i kad sam došao kući razgovarao sam sa suprugom. Znam samo da mi nije odgovaralo nešto što mi je odgovorila i više se ničega ne sjećam”, kazao je Premović, koji sa sada pokojnom suprugom ima troje djece, od kojih najmlađe ima četiri i po, a najstarije 19 godina

Ilustracija (Foto: Foto: Fokuspress.com)

Viši državni tužilac u Bijelom Polju Vladan Đalović juče je ispitao Punišu Premovića (47) iz Berana i odredio mu zadržavanje od 72 sata zbog sumnje da je izvršio teško ubistvo člana porodice, piše “Dan”.

Istovremeno je donio i rješenje o pokretanju istrage, tako da će Premović, koji je službenik Granične policije Crne Gore, biti priveden sudiji za istragu Višeg suda Vanji Rakonjac.

On se tereti da je 18. novembra, u večernjim satima, hicem iz službenog pištolja „CZ” usmrtio svoju suprugu Ivanu Premović.

“Osumnjičenom je određeno zadržavanje od 72 sata, a na teret mu je stavljeno djelo za koje je propisana kazna od najmanje deset godina, a najviše dugotrajna vremenska kazna”, kazao je Đalović.

On je dodao da je naložio obdukciju, koju je obavila Dragana Čukić, kojom je ustanovljeno da je smrt oštećene nastupila usled povreda od jednog projektila u desnom pazušnom dijelu.

Premović je tokom saslušanja kazao da se ne sjeća ničega, osim da mu je zasmetalo kako supruga razgovara s njim.

“Popio sam dosta alkohola i kad sam došao kući razgovarao sam sa suprugom. Znam samo da mi nije odgovaralo nešto što mi je odgovorila i više se ničega ne sjećam”, kazao je Premović, koji sa sada pokojnom suprugom ima troje djece, od kojih najmlađe ima četiri i po, a najstarije 19 godina.

Kako saznaje “Dan”, utvrđeno je da je Premović imao 2,80 promila alkohola u krvi.

Osumnjičeni je po izlasku iz kancelarije tužioca izgubio svijest i pao na betonsku podlogu. Pored njega su u tom trenutku bili službenici Centra bezbjednosti Berane, koji su ga doveli na saslušanje, kao i branilac po službenoj dužnosti Dmitar Vulević.

“Sve se desilo u djeliću sekunde. Čuo sam jak krik Premovića, koji je pomodrio i počeo da se trese. Potom je pao i udario glavom u betonski pod. Izgubio je svijest i krvario je”, ispričao je Vulević.

Jedan od zaposlenih u tužilaštvu sugerisao je da Premovića okrenu na bok kako se ne bi ugušio.

“Bio je u nesvijesti i nepomičan. Došao je sebi tek nakon što smo ga polili vodom, a ubrzo je stigla ekipa Hitne pomoći, koja mu je ukazala prvu pomoć na licu mjesta i odvezla ga u Opštu bolnicu”, kazao je Vulević, prenosi Portal Analitika.

Dr Ema Hubanić kazala je da je Premović upućen na dalje pretrage i snimanje skenerom kako bi se utvrdio stepen povreda.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!