Bezuspješna potraga za starijim ženama u šavničkim selima: Kao da sa lica zemlje nestaju žive osobe (VIDEO)

Sin Milosave Božović, Branko, tvrdi da je njegova majka izašla iz kuće u selu Dubrovsko da nadgleda ovce 2. novembra oko 16 sati i da joj se od tada gubi svaki trag. Bezuspješno se već tri dana traga i za Sonjom Marijom Alm. Riječ je o ženi rođenoj u Srbiji, koja je živjela u Švedskoj, a koja se nakon penzionisanja, prije nekoliko godina, doselila u Duži, gdje je kupila plac i sagradila neuslovnu kuću od drveta na ivici kanjona Komarnice

Foto: Printscreen/TV Vijesti

Nikakvog traga, ništa. Ispada kao da sa lica zemlje nestaju žive osobe. Kako i šta, ne znam.

Ovako Šavničanin Vidoje Pićurić u najkraćem objašnjava situaciju u selima Duži i Dubrovsko, gdje je od početka novembra u toku potraga za dvije nestale starice.

Pićurić, koji zajedno sa ostalim mještanima, policijom, spasiocima, vojskom, roniocima i rodbinom traga za nestalim staricama, kaže da su pretražili skoro cijelu okolinu ovih sela.

Nestanak osamdesetdvogodišnje starice Milosave Božović iz sela Dubrovsko policiji je prijavljen 3. novembra.

Od prije tri dana traga se i za sedamdesetrogodišnjom Sonjom Marijom Alm iz susjednog sela Duži.

Sin Milosave Božović, Branko, tvrdi da je njegova majka izašla iz kuće u selu Dubrovsko da nadgleda ovce 2. novembra oko 16 sati i da joj se od tada gubi svaki trag.

Riječ je osobi nižeg rasta, a toga dana na sebi je imala crnu garderobu i gumene čizme, prenosi portal vijesti.me.

“Nikakvoga traga. I dalje tražimo, ali bez uspjeha”, kaže Božović.

Bezuspješno se već tri dana traga i za Sonjom Marijom Alm. Riječ je o ženi rođenoj u Srbiji, koja je živjela u Švedskoj, a koja se nakon penzionisanja, prije nekoliko godina, doselila u Duži, gdje je kupila plac i sagradila neuslovnu kuću od drveta na ivici kanjona Komarnice.

Hramlje i nosi naočare za vid. Mještani kažu da nije mnogo komunicirala sa njima, a da je nema – policija je uočila tragajući za staricom iz Dubrovska.

“Mi smo obavijestili tužioca, u saradnji sa vatrogascima otvorili objekat koji je bio zatvoren sa običnim kanapom. Unutra smo ušli, našli uginulih 6 pasa. Takođe, bilo je i 6 živih”, rekao je Zoran Pejanović, komandir Stanice policije Šavnik.

Pejanović poručuje da policija sa nadležnim službama nastavlja potragu, posebno u dijelu terena koji je nepristupačan i opasan u kanjonu Komarnice.

“U cilju što bolje pretrage terena angažovan je i helikopter Vojske, kao i ronioci koji su izvršili pregled bunara kojih ima na ovom području dosta. Takođe angažovani su i pripadnici Gorske službe spašavanja koji su se spuštali u duboke jame, litice, stijene, grede, kanjon, u cilju pronalaska osobe koja je nestala.”

Pejanović takođe kaže da, prema operativnim podacima sa kojima raspolažu, nestanci starica nisu povezani.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!