MVP: Predočili smo Božoviću da polaganje vijenca predstavlja grubo falsifikovanje istorije i miješanje u unutrašnja pitanja CG

U razgovoru sa ambasadorom Republike Srbije skrenuta je pažnja na istorijske činjenice – Budva je već bila oslobođena prije nego što je srpska vojska ušla u ovaj grad i, kao što je dobro poznato, Crna Gora je 1918, okupirana od iste te vojske, ostala bez države i dinastije. Ambasador je obaviješten da Crna Gora ne može dozvoliti ovakve pokušaje prekrajanja sopstvene istorije, jer bi u protivnom uslijedile neminovne diplomatske posljedice, saopšteno je iz MVP

Ministarstvo vanjskih poslova (Foto: Twitter/GOV.ME)

Nakon najave da će ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović položiti vijenac na spomen ploču ispred Starog grada Budve, Ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je na razgovor šefa diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

U saopštenju Ministarstva vanjskih poslova (MVP) piše da je ambasadoru Božoviću predočeno je da je najavljeni čin neprihvatljiv, te da predstavlja grubo falsifikovanje istorije i miješanje u unutrašnja pitanja Crne Gore.

“U razgovoru sa ambasadorom Republike Srbije skrenuta je pažnja na istorijske činjenice – Budva je već bila oslobođena prije nego što je srpska vojska ušla u ovaj grad i, kao što je dobro poznato, Crna Gora je 1918, okupirana od iste te vojske, ostala bez države i dinastije. Ambasador je obaviješten da Crna Gora ne može dozvoliti ovakve pokušaje prekrajanja sopstvene istorije, jer bi u protivnom uslijedile neminovne diplomatske posljedice.

Ambasador Božović prihvatio je stav Ministarstva vanjskih poslova i odustao od najavljene ceremonije”, piše u saopštenju.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH