Turski MMA borci heroji Beča: Pomogli starici i ranjenom policajcu, jedan pogođen u nogu (VIDEO)

Kada smo ranjenu ženu prebacili u obližnji restoran, terorista je u mene uperio oružje. Tada sam se bacio na zemlju i pokušao se prevrnuti. Pretpostavljam da je imao neko oružje s dugom cijevi. Jedan metak me pogodio u desnu nogu, ali nije nije riječ o velikoj rani. Ušli smo u vozilo prijatelja i odvezli se u policiju kako bismo ispričali šta se dogodilo“, rekao je Gultekin

Foto: Twitter

Dva turska MMA borca postali su heroji Beča, nakon što se po internetu i društvenim mrežama proširio video snimak na kojem se vidi kako u terorističkom napadu u Beču spašavaju stariju ženu i ranjenog policajca koga su pomogli prilikom nošenja u vozilo hitne pomoći.

Mediji su objavili kako je riječ o Mikail Özenu i Recep Tayyip Gültekinu.

Gultekin je rekao kako se s prijateljem Mikailom Özenom sastao u dijelu Beča popularnom među turistima i da su začuli pucnjeve. Kada su se uputili prema mjestu odakle su dolazili pucnji, vidjeli su da je terorista upucao civila, javlja Anadolija.

Dodao je kako su pomogli ranjenoj ženi i prenijeli je u obližnji restoran.

Potom je napustio restoran i došao naspram teroriste.

”Kada smo ranjenu ženu prebacili u obližnji restoran, terorista je u mene uperio oružje. Tada sam se bacio na zemlju i pokušao se prevrnuti. Pretpostavljam da je imao neko oružje s dugom cijevi. Jedan metak me pogodio u desnu nogu, ali nije nije riječ o velikoj rani. Ušli smo u vozilo prijatelja i odvezli se u policiju kako bismo ispričali šta se dogodilo“, rekao je, prenosi Al Jazeera.

Dodao je da su nakon toga na drugom mjestu vidjeli ranjenog policajca i da ekipe hitne pomoći zbog sukoba nisu mogle pristupiti tom mjestu, zbog čega su ga on i njegov prijatelj policajac prenijeli do ambulatnog vozila.

Ujedno su pomogli i starijoj ženi da bude na sigurnom.

”Pošto rana na nozi nije bila velika, nisam želio da idem u bolnicu. Predložili su da me voze u bolnicu, ali nisam želio da budem teret, jer sam mislio da će zbog sukoba biti veliki broj ranjenih. Metak mi je i dalje u nozi, a sada kada se situacija malo smirila, ići ću u bolnicu”, rekao je Gultekin.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!