Troje ubijenih u napadu u crkvi u Nici, jednoj žrtvi odrubljena glava, napadač uzvikivao “Alahu akbar” (VIDEO)

Gradonačelnik Nice Krisijtan Estrosi objavio je na Twitteru šta se dogodilo u bazilici Notr dam i saopštio da je napadača upucala policija, ali da je živ i da je “na putu ka bolnici”. Estrosi je rekao da je jedna od žrtava i starješina crkve. “Dosta je bilo. Vijeme je da Francuska definitivno iskorijeni islamofašizam sa svoje teritorije”, rekao je Estrosi

Foto: Printscreen/The Telegraph

Dvije osobe su ubijene i jednoj ženi je odsečena glava kada je napadač uz povike “Alahu akbar” upao u crkvu u Nici, saopštile su francuske vlasti koje sumnjaju da je riječ o terorističkom napadu.

Policija je saopštila da je nekoliko ljudi ranjeno u napadu nožem.

Francuski premijer Žan Kasteks je posle napada najavio u obraćanju poslanicima da će nivo upozorenja u zemlji biti podignut na “vanredni”.

Kako prenosi Rojters, u francuskom gradu Monfavetu policija je ubila čovjeka koji je pištoljem prijetio prolaznicima uz uzvike “Alahu akbar”, a još jedan napad se dogodio u Saudijskoj Arabiji, u gradu Džeda, gdje je povrijeđen radnik obezbjeđenja francuskog konzulata.

Gradonačelnik Nice Krisijtan Estrosi objavio je na Twitteru šta se dogodilo u bazilici Notr dam i saopštio da je napadača upucala policija, ali da je živ i da je “na putu ka bolnici”.

Estrosi je, prenosi Glas Amerike, rekao da je jedna od žrtava i starješina crkve.

“Dosta je bilo. Vijeme je da Francuska definitivno iskorijeni islamofašizam sa svoje teritorije”, rekao je gradonačelnik Nice.

Dodao je da su “žrtve ubijene na užasan način”, te da se metode ne razlikuju od ubistva nastavnika istorije Samuela Patija kojem je nedavno odrubljena glava u Parizu.

Napadač koji je ubio Patija je rekao da “želi da ga kazni jer je učenicima pokazivao crteže proroka Muhameda” na času građanskog vaspitanja.

Nije poznato da li je i ovaj napad u Nici povezan sa istim crtežima, koje muslimani smatraju blasfemijom.

Mnogi francuski zvaničnici branili su pravo na prikazivanje takvih crteža, koji su se mogli vidjeti i na protestima posle Patijevog ubistva.

To je izazvalo bijes muslimana u Francuskoj, a neki zvaničnici iz vlade su optužili francuskog predsjednika Emanuela Makrona za anti-islamsku agendu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!