Dino Merlin u Porto Montenegru premijerno predstavio spot za pjesmu „Mi“ (VIDEO)

Video spot u čijoj su realizaciji učestvovali umjetnici iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, predvođeni rediteljkom umjetničkog imena Kukla, sniman je u Porto Montenegru

Dino Merlin je, u crnogorskom kompleksu Porto Montenegro, premijerno predstavio video spot za pjesmu „Mi“.

Ovo je prvi singl sa predstojećeg, dvanaestog po redu albuma ovog kantautora.

Video spot u čijoj su realizaciji učestvovali umjetnici iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, predvođeni rediteljkom umjetničkog imena Kukla, sniman je u Porto Montenegru.

Pjesma je puna života, optimizma, nade i vjere u bolje sutra.

“’Mi’ najavljuje novo vrijeme, vrijeme u kojem više nego ikad trebamo biti ‘Mi’, jer samo tako možemo prevladati nedaće koje život postavlja pred nas”, kaže Dino Merlin. 

Promocijom spota i pjesme Dino Merlin i Porto Montenegro su započeli višegodišnju kreativnu partnersku saradnju.

“I jedni i drugi želimo da stvaramo djela koja ostaju, promovišemo i stvaramo nove vrijednosti o kojima slično razmišljamo, tako da, kada govorim o saradnji sa Porto Montenegrom, bez zadrške mogu reći ‘Mi’”, rekao je popularni pjevač, prenosi “Avaz”.

Muziku za tekst pjesme zajednički potpisuju Dino Merlin i Mahir Beathouse, dok su aranžman radili Ozan Bayraşa i Adis Sirbubalo. Na video spotu, uz već pomenutu rediteljku, učestvovala je snimateljska ekipa na čelu sa direktorom fotografije Lazarom Bogdanovićem iz Beograda, kao i plesna grupa predvođena koreografkinjom Helenom Janjušević iz Zagreba, a sve u produkciji Magaze iz Sarajeva i Porto Montenegra.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!