Racija ilegalnog borilišta završila tragedijom, pijetao ubio policajku: “Ne znam šta se dogodilo”

Natporučnicu Christine Bolok pogodio je pijetlov gaf, čelična oštrica koja je obično pričvršćena na nogu borbenih pijetlova. Oštrica je policajki prerezala lijevo bedro, presjekavši femoralnu arteriju. Hitno je prebačena u bolnicu i proglašena mrtvom po dolasku

Ilustracija (Foto: Printscreen)

Jednu je policijsku službenicu ubio pijetao tokom racije ilegalnog borilišta pjetlova u provinciji Samar na sjeveru Filipina, piše BBC.

Natporučnicu Christine Bolok pogodio je pijetlov gaf, čelična oštrica koja je obično pričvršćena na nogu borbenih pijetlova.

Oštrica je policajki prerezala lijevo bedro, presjekavši femoralnu arteriju. Hitno je prebačena u bolnicu i proglašena mrtvom po dolasku.

Borbe pjetlova zabranjene su tokom pandemije koronavirusa.

Prije pandemije, borbe su bile dopuštene samo u licenciranim lokalima nedjeljom i državnim praznicima, kao i za vrijeme lokalnih fešti koje traju najviše tri dana.

Šef pokrajinske policije, pukovnik Arnel Apud, rekao je novinskoj agenciji AFP da je ovo nevjerovatna tragedija i nesreća koja se ne može objasniti.

“Nisam mogao vjerovati kad mi je prvi put javljeno. Ovo je prvi put u mojih 25 godina koliko radim kao policajac da sam izgubio čovjeka zbog napada pijetla”.

Šef policije takođe je uputio najdublje saučešće porodici žrtve.

Uhapšene su tri osobe, a zaplijenjeno je sedam borbenih pjetlova, dva kompleta gafa i 550 filipinskih pezosa (oko 11 dolara).

Još trojica osumnjičenih i dalje su na slobodi.

Borba pjetlova popularna je na Filipinima, obično privlači mnoštvo ljudi koje se klade na ishod borbi između ptica, prenosi “Jutarnji list”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!