Đeljošaj: Nacionalne partije treba da sarađuju sa vladom, Krivokapiću naši zahtjevi prihvatljivi

U ovom trenutku uopšte nije važno da li ćemo imati kadrovska rješenja u vladi. Međutim, ono što je najvažnije jeste činjenica da smo navedeno ostvarili dijalogom, a dijalog je jedini mogući način saradnje, rekao je Đeljošaj

Nik Đeljošaj (Foto: Albanska alternativa)

Nacionalne partije treba da sarađuju sa vladom koja je izabrana voljom naroda na demokratskim i fer izborima, ocijenio je nosilac Albanske liste Nik Đeljošaj, navodeći da ga je mandatar Zdravko Krivokapić obavjestio da su zahtjevi te liste prihvatljivi. 

On je kazao da je Albanska lista dobila ogromnu podršku Albanaca za realizaciju političke platforme koju im je predstavila.

„Mišljenja smo da nacionalne partije ne treba i nemaju orjentaciju da, kroz čvrsto opoziciono djelovanje, predstavljaju svoj narod, već treba da sarađuju sa vladom koja je izabrana voljom naroda na demokratskim i fer izborima“, rekao je Đeljošaj.

Prema njegovim riječima, Albanska lista je, zastupajući svoj narod, razgovarala sa mandatarom iza kojeg stoji većina poslanika izabranih od naroda u Skupštini Crne Gore, odnosno 41 poslanik.

„Kao odgovorni političari, pred našim biračima predstavili smo program i predložili mandataru da osnovne odrednice našeg programa budu dio programa nove vlade“, navodi se u izjavi Đeljošaja dostavljenoj medijima.

Prema njegovim riječima, na takav način se ponašaju oni koji poštuju svoje birače.

„Mandatar me je obavjestio da su naši zahtjevi prihvatljivi da budu dio programa vlade, modifikovani u skladu sa Ustavom Crne Gore i relevantnim zakonima. Uz naše predloge, u Crnoj Gori nivo demokratije može biti samo nivo više“, kazao je Đeljošaj., prenosi rtcg.me.

On je kazao da prihvatanje njihovih predloga ne znači da će Albanska lista i participirati u vladi.

„Ali, naša je obaveza da se izborimo da programske odrednice, koje zastupamo, budu prihvaćene od nove većine, a ne da se ponašamo neodgovorno i ostavljamo naše zahtjeve na čekanju i naš narod na cjedilu“, istakao je Đeljošaj.

Kako je rekao, za Albansku listu je najvažnije da “principi utvrđeni našom političkom platformom, koju smo predstavili biračima, biti dio programa nove vlade”.

„U ovom trenutku uopšte nije važno da li ćemo imati kadrovska rješenja u vladi. Međutim, ono što je najvažnije jeste činjenica da smo navedeno ostvarili dijalogom, a dijalog je jedini mogući način saradnje“, rekao je Đeljošaj.

Kako je kazao, Albanska lista je prihvatanjem dijaloga poslala poruku biračima da nastavlja da ih odgovorno zastupa i da za njih traži unaprjeđenje, prije svega u ekonomskom pogledu.

„Albanska lista je ozbiljan i odgovoran politički subjekt, nije ničija prćija i neće biti, jer mi odgovaramo biračima koji u kontinuitetu biraju nas, odgovaramo našem narodu i imamo obavezu da unaprijedimo život naših sunarodnika i svih građana Crne Gore“, istakao je Đeljošaj.

On je kazao da Albanska lista stremi ka tome da napravi razliku u odnosu na većinu političkih subjekata, jer ima „programske zahtjeve koji predstavljaju postulate koji se ne dovode u pitanje, a ne kadrovska rješenja koja odgovaraju pojedincima“.

„Cilj je zajedništvo i dobra reprezentativnost interesa našeg naroda“, dodao je Đeljošaj.

Predstavnici Albanske liste su, kako je rekao, ostvareni ljudi koji su u svojim profesijama uspješni.

„Politikom se nije lako baviti jer ona uvijek podrazumijeva dozu požrtvovanja, ali želja je da damo doprinos ravnopravnosti svih građana Crne Gore i ekonomskom razvoju države“.

Prema riječima Đeljošaja, predstavnici Albanske liste svakoga gledaju u oči, naročito onoga ko želi pošteno da sarađuje.

„Saradnja je naša mogućnost i naša odluka, nikome ništa ne dugujemo osim našim biračima koji su nas podržali da ostvarimo program“, poručio je Đeljošaj.

On je istakao da nijedan član Albanske liste nije dobio nekretnine, bespovratne kredite, nije zloupotrijebio funkciju i nikad nije imao nijednu aferu ili sumnju u nezakonit rad.

„Ovako planiramo i ubuduće raditi, pošteno zbog nas, naših porodica i našeg naroda čiji smo predstavnici“, zaključio je Đeljošaj.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH
error: Content is protected !!