IJZ: Stigli i rezultati iz Njemačke, još 609 oboljelih, preminulo sedam osoba

Među oboljelima koji su laboratorijski dokazani u Njemačkoj najviše je novih slučajeva iz Podgorice, 148. U Nikšiću je bilo još 52 pozitivnih, Budvi 37, Kolašinu 16, Ulcinju 14, Baru i Kotoru po 12, Pljevljima 11, Bijelom Polju i Rožajama po osam, Tivtu sedam, Cetinju pet, Herceg Novom tri, Žabljaku dva i Mojkovcu jedan slučaj infekcije. Preostali rezultati uzoraka upućenih u Njemačku očekuju se tokom dana ili eventualno sjutrašnjeg prijepodneva i biće uzeti u obzir prilikom računanja opštinskih stopa kumulativne incidencije od kojih zavisi primjena restriktivnih mjera

Institutu za javno zdravlje (IJZ) stigla su 864 rezultata testova na koronavirus koji su prije dva dana poslati na analizu u Njemačku, među kojima su otkrivena 336 novopozitivna slučaja.

Oni su uzorkovani 12. oktobra (86 slučajeva), 13. (152) i 14. oktobra (98), pa će se voditi kao novooboljeli u tim danima.

U laboratorijama Instituta i drugim laboratorijama u državi koje sprovode PCR dijagnostiku na novi koronavirus registrovana su 273 novopozitivna slučaja infekcije.

Sa rezultatima iz Njemačke ukupno ih je 609.

Od testova koji su uzorkovani u IJZ, najviše pozitivnih je registrovano u Podgorici – 107, još 25 u Ulcinju, 21 u Baru, 18 u Bijelom Polju, po 15 u Kotoru, Beranama i Cetinju, 14 u Kolašinu, 11 u Budvi, osam u Tivtu, sedam u Herceg Novom, šest u Nikšiću, po četiri u Andrijevici i Mojkovcu, dva u Rožajama, i jedan u Pljevljima.

Prijavljeno je još sedam smrtnih ishoda kod kovid pacijenata.

Među oboljelima koji su laboratorijski dokazani u Njemačkoj najviše je novih slučajeva iz Podgorice, 148. U Nikšiću je bilo još 52 pozitivnih, Budvi 37, Kolašinu 16, Ulcinju 14, Baru i Kotoru po 12, Pljevljima 11, Bijelom Polju i Rožajama po osam, Tivtu sedam, Cetinju pet, Herceg Novom tri, Žabljaku dva i Mojkovcu jedan slučaj infekcije.

Preostali rezultati uzoraka upućenih u Njemačku očekuju se tokom dana ili eventualno sjutrašnjeg prijepodneva i biće uzeti u obzir prilikom računanja opštinskih stopa kumulativne incidencije od kojih zavisi primjena restriktivnih mjera, kažu iz IJZ.

Trenutno su aktivna 4.484 slučaja koronavirusa, a od početka godine je registrovan 15.281 slučaj infekcije.

Aktivni slučajevi, oporavljeni i preminuli od početka juna po opštinama su prikazani u tabeli raspoređeni prema broju aktivnih slučajeva:

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!