Stoltenberg: NATO podaci moraju ostati sigurni bez obzira ko je na vlasti u Crnoj Gori

Vidimo da je u izbronoj kampanji bilo dezinformacija i pokušaja hibridnih prijetnji protiv Crne Gore, kao i pokušaj državnog udara u Crnoj Gori na prošlim izborima. To je razlog zašto NATO radi zajedno sa Crnom Gorom i saveznicima kako bi se izborili sa prijetnjama i sajber napadima i nastavićemo da radimo sa Crnom Gorom,” kazao je on danas u Briselu

Jens Stoltenberg (Foto: NATO)

Imamo standarde i procedure koji osiguravaju da svi oni koji rade sa klasifikovanom podacima u NATO moraju da zadovolje NATO standarde, poručio je generalni sekretar Jens Stoltenberg.

“NATO radi sve da sigurnosni kriterijumi budu zadovoljeni i to važi za sve, pa i u Crnoj Gori, ko god bio na vlasti, zato što je to zahtjev koji sve zemlje moraju da zadovolje”, rekao je on na zajedničkoj konferenciji za novinare sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom.

Zaev danas boravi u posjeti Briselu, a u delegaciji su i ministri odbrane i vanjskih poslova Radmila Šekerinska Jankovska i Bujar Osmani. Stoltenberg je na pitanje o Crnoj Gori kazao da je upoznat sa izazovima sa kojima se ona suočava.

“Vidimo da je u izbronoj kampanji bilo dezinformacija i pokušaja hibridnih prijetnji protiv Crne Gore, kao i pokušaj državnog udara u Crnoj Gori na prošlim izborima. To je razlog zašto NATO radi zajedno sa Crnom Gorom i saveznicima kako bi se izborili sa prijetnjama i sajber napadima i nastavićemo da radimo sa Crnom Gorom,” kazao je on danas u Briselu”, prenose “Vijesti”.

Stoltenberg je kazao da je Crna Gora relativno nova članica NATO i da posvećeno radi, da to i ostane.

On je na početku zajedničke konferencije čestitao rođendan Zaevu i kazao da je “zaista velika čast da ste ovdje danas u sjedištu NATO da proslavite rođendan”.

Stoltenberg je Zaevu, osim rođendana čestitao i ponovni izbor za premijera.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!