Kalač posjetila Upravu za dijasporu i poručila: Linija na relaciji Luksemburg –Podgorica biće otvorena od 18. decembra

Bekteši je naglasila da, uprkos pandemiji, Uprava za dijasporu održava blisku komunikaciju i saradnju sa našom dijasporom širom svijeta, da se pronalaze alternativni načini komunikacije i saradnje, o čemu svjedoči i podatak da je ovogodišnja sjednica Savjeta za saradnju sa dijasporom vrlo uspješno realizovana elektronskim putem uz značajan doprinos naše dijaspore iz Luksemburga

Predsjednica Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu, Fetija Kalač, najavila da će linija na relaciji Luksemburg – Podgorica biti otvorena od 18. decembra 2020. godine. Letove će obavljati luksemburška aviokompanija Luxair i to dva puta sedmično, ponedjeljkom i petkom.

Kalač je danas posjetila prostorije Uprave za dijasporu gdje je razrazgovarala sa pomoćnicom direktora Uprave za dijasporu, Elvirom Bekteši.

Kalač je upoznala pomoćnicu Bekteši i sa planovima i aktivnostima koje ima udruženje na čijem je čelu, a koje je, kako je rekla, uprkos činjenici da se radi o novijem udruženju, uspjelo da za kratko vrijeme realizuje brojne projekte. Kulturno informativni centar Crne Gore u Luksemburgu ima vrlo posjećen internet portal, uprkos pandemiji koronavirusa ove godine je realizovalo i proslavu Dana državnosti Crne Gore, a inicijator je otvaranja avio linije na realaciji Luksemburg – Crna Gora.

Bekteši je izrazila zadovoljstvo zbog informacije o uspostavljanju avio linije na relaciji Luksemburg – Crna Gora koja ne samo da će približiti dvije zemlje i biti značajna za promociju Crne Gore kao turističke destinacije, već će i našoj brojnoj dijaspori koja živi i radi u Luksemburgu približiti njihovu matičnu zemlju i olakšati posjete njihovim porodicama u Crnoj Gori.

Razgovarano je o daljim planovima i aktivnostima Uprave za dijasporu, ali i Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu, saopšteno je iz Uprave za dijasporu.

Bekteši je naglasila da, uprkos pandemiji, Uprava za dijasporu održava blisku komunikaciju i saradnju sa našom dijasporom širom svijeta, da se pronalaze alternativni načini komunikacije i saradnje, o čemu svjedoči i podatak da je ovogodišnja sjednica Savjeta za saradnju sa dijasporom vrlo uspješno realizovana elektronskim putem uz značajan doprinos naše dijaspore iz Luksemburga.

Dogovarajući pomoć i saradnju na realizaciji ideje o formiranju Botaničke bašte Crne Gore u Luksemburgu koju je pokrenuo Kulturno informativni centar, na čelu sa Kalač, sagovornice su se složile u ovim uslovima puno toga može odraditi, dok pojedini projekti moraju sačekati sa realizacijom.

Kalač je zahvalila Upravi na dosadašnjoj saradnji i istakla da očekuje njen nastavak na budućim projektima Centra koji su u interesu Crne Gore i njene dijaspore u ovoj zemlji.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!