Abazović: Srušili smo vlast koja je napravila privatnu državu, srušiću i Mila, ali će to potrajati (VIDEO)

Lider URE je rekao da nije ličan, ali da je zapamtio to što mu je Đukanović rekao da je bitanga. “Šta misli, da je nedodirljiv? Istrage će voditi do određenih ljudi. Nije me zvao. Milo mora otići s mjesta predsjednika. On misli da može da radi šta god hoće samo zato što je Milo Đukanović! Ne mora nam on biti meta, meta je njegov sistem”, rekao je, između ostalog, Abazović

Foto: Printscreen

Predsjednik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, kazao je, gostujući na FACE Televiziji kod Senada Hadžifejzovića da “ovo nije obična promjena, već revolucija”.

“Srušili smo vlast koja je napravila privatnu državu”, rekao je Abazović i dodao:

“Srušiću Mila, ali će to potrajati. Zapamtio sam da mi je rekao da sam bitanga. Ne vjerujem Đukanoviću. Sve što priča biva suprotno. Njegova politika je doživjela brodolom. Godinama, čak i decenijama će trajati njegova demontaža. Ko god je s njim sarađivao, doživio je ili potpuni krah ili je postao isti”, rekao je Abazović.

Dodao je da ulaze u vlast sa prosrpskim strankama i da će biti po principima koje im je on postavio.

Na pitanje Hadžifejzovića zašto ne uđe u vlast sa Đukanovićem i njemu postavi te uslove i principe, Abazović je odgovorio:

“Ako ne bude po mom, i po našim principima, idemo u opoziciju!

“Ovo je nečija igra. Prijete mi. Nije me strah. Najopasnija su dva narkokartelska klana koja su međunarodno poznata – Kavački i Škaljarski”, rekao je on.

Na pitanje čiji su klanovi, Abazović je rekao: “Jedan je državni”.

Lider URE je rekao da nije ličan, ali da je zapamtio to što mu je Đukanović rekao da je bitanga.

“Šta misli, da je nedodirljiv? Istrage će voditi do određenih ljudi. Nije me zvao. Milo mora otići s mjesta predsjednika. On misli da može da radi šta god hoće samo zato što je Milo Đukanović! Ne mora nam on biti meta, meta je njegov sistem”, rekao je, između ostalog, Abazović.

Dodao je da “Vučić taktički nije čestitao”.

“Bakir Izetbegović je 2016. godine došao da Bošnjake ubjeđuje da trebaju s Milom. Niko ne treba da se miješa u unutrašnja pitanja. Svi su u zajedničkom biznisu. Vučić i Đukanović imaju poslovne veze, oni su najbolji prijatelji”, rekao je Abazović.

Ako ne bude išlo, dodao je, “tražićemo nove modalitete”.

“Ni u jednom nema Đukanovića. Ovdje nema nikakve apokalipse. Stizale su mi poruke koje su naručene. Manja tenzija je u Podgorici nego u Sarajevu. Ljudi se sada osjećaju slobodno. Ovo je bila šok terapija koja se morala desiti. Jedini lijek je da odu u opoziciju”, poručio je Abazović.

“Da sam se bavio politikom u Sarajevu, bavio bih se na isti način kao u Crnoj Gori. To je nepopularan način”, kazo je i dodao da je, dok je živio u Sarajevu, gledao svaki Centralni dnevnik.

“To je bio obavezni ritual”, kazao je leder URE.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!