Kako je Dodik htio da izjednači Momčila Krajišnika i Aliju Izetbegovića

Kad je umro Alija Izetbegović, koji samo zbog toga što je umro, kao što je rekao i Paddy Ashdown, nije otišao u Haag. U svakom slučaju, dva člana Predsjedništva nisu pristala na odavanje počasti Krajišniku i to je nešto je to što bacilo svjetlo na odnose u BiH. Podsjetiću da ima 16 konzuilarnih predstavništva, ako se ne prekine ovo, daću nalog da se širom svijeta otvori knjiga žalosti i na taj način se oda počast Krajišniku, rekao je Dodik

Milorad Dodik (Foto: Printscreen)

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je na pres konferenciji nakon sjednice Predsjedništva da su danas dva člana, odnosno Šefik Džaferović i Željko Komšić, glasala za nezavisnost Kosova, a on je bio protiv.

“Imamo tu situaciju da je Predsjedništvo s jednim glasom za i dva protiv odlučilo da ne podrži nezavisnost Kosova. To dalje ide u proceduru”, kazao je Dodik.

Rekao je i da je bošnjačka strana nastavlja s kršenjem ustava BiH, a naročito je istakao ministarku vanjskih poslova Biseru Turković, piše Radiosarajevo.ba.

“Gospođa Bisera Turković ponovo neovlašćeno, bez traženje saglasnosti Predsjedništva, što je po Ustavu, ignoriše sve. Ona je dala saglasnost da putem Vijeća Evrope koji je saopštio da se BiH pridružila borbi protiv cyber-kriminala gdje se nekim državljanima Rusije, Kine, zabranjuje kretanje po Evropi. Ona Predsjedništvo nije ni obavijestila o tome”, istakao je Dodik.

Posebno je bio ogorčen na početku sjednice kada je tražio da se oda pošta ratnom zločincu Momčilu Krajišniku jer je on prvi od srpskog naroda koji je izabran u Predsjedništvo BiH.

“To je bilo logično jer je i ranije bila to praksa. Kad je umro Alija Izetbegović, koji samo zbog toga što je umro, kao što je rekao i Paddy Ashdown, nije otišao u Haag. U svakom slučaju, dva člana Predsjedništva nisu pristala na odavanje počasti Krajišniku i to je nešto je to što bacilo svjetlo na odnose u BiH. Podsjetiću da ima 16 konzuilarnih predstavništva, ako se ne prekine ovo, daću nalog da se širom svijeta otvori knjiga žalosti i na taj način se oda počast Krajišniku”, rekao je Dodik.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!