Podrška iz BiH: “Sarajevo za Bošnjake Crne Gore – Braćo nijeste sami” (VIDEO)

Ko će formirati vlast u Crnoj Gori to je stvar Crne Gore – ne uplićemo se u unutrašnje prilike druge zemlje. Ali Bošnjacima se mora garantovati sigurnost imovine i života. Vlast mora biti uspostavljena na osnovu onoga što želi većina, a to je evroatlantski put, kazao je Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta

Foto: Printscreen (Facebook/Patria)

Povodom postizbornih događaja u Crnoj Gori i napada na Bošnjake muslimane, građani Sarajeva odlučili su da organizuju auto kolonu podrške s motom “Sarajevo za Bošnjake Crne Gore – Braćo nijeste sami”.

Više stotina automobila priključilo se protestnoj vožnji, pa su svirajući upozorili na kršenje prava i narušavanje bezbjednosti u Crnoj Gori.

Kolona je krenula s Bentbaše i prolazila Sarajevom, a organizatori su upozorili na poštovanje epidemioloških mjera. 

“Ko će formirati vlast u Crnoj Gori to je stvar Crne Gore – ne uplićemo se u unutrašnje prilike druge zemlje. Ali Bošnjacima se mora garantovati sigurnost imovine i života. Vlast mora biti uspostavljena na osnovu onoga što želi većina, a to je evroatlantski put”, kazao je Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta, prenosi AntenaM.

Kako piše na Facebook stranici, koloni su se pridružili vozači Sarajevo taxija, navijači FK Sarajevo i FK Željezničar, kao i brojni drugi članovi udruženja, fondacija, političkih subjekata.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!