Pljevlja: Kamenovane prostorije DPS-a i Socijaldemokrata

Pitamo se, jutro nakon proglašenja rezultata, da li je ovo slika pomiriteljske, multietničke i građanske slobodne Crne Gore? Ko to slavi ‘pobjedu’ na način da ugrožava bezbjednost drugog? Vjerujemo da će svi ozbiljni politički akteri dobro razmisliti o budućnosti Crne Gore i da neće dozvoliti istorijske greške koje će nas vratiti decenijama unazad, saopšteno je iz SD-a

Foto: SD

U Pljevljima su tokom protekle noći kamenovane prostorije Socijaldemokrata i DPS-a, koje se nalaze u užem gradskom jezgru.

Kako javlja reporter TVCG, u kancelariji SD-a ispreturan je i namještaj, a oštećena je i pobacana i IT oprema.

Članovi SD-a su napustili kancelarije oko ponoći, zbog, kako su kazali za TVCG, procjene da nijesu bezbjedni s obzirom na to da je ispred susjednih kancelarija jedne političke partije veća grupa pristalica slavila nakon saopštavanja nezvaničnih i preliminarnih izbornih rezultata. 

Foto: SD

“Pitamo se, jutro nakon proglašenja rezultata, da li je ovo slika pomiriteljske, multietničke i građanske slobodne Crne Gore? Ko to slavi ‘pobjedu’ na način da ugrožava bezbjednost drugog? Vjerujemo da će svi ozbiljni politički akteri dobro razmisliti o budućnosti Crne Gore i da neće dozvoliti istorijske greške koje će nas vratiti decenijama unazad. Mi, Socijaldemokrate, smatramo da u EU može ući jedino građanska, multietnička, antifašistička, sekularna, evropska i evroatlantska Crna Gora“, saopšteno je iz SD-a.

Foto: SD

Na prostorijama DPS-a su polomljena prozorska stakla, a u kancelariji je sakupljeno više kamenica različite veličine.

Pljevaljska policija je na obje lokacije uradila uviđaj.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!