Olja Savičević Ivančević i Saladin Dino Burdžović dobitnici nagrade “Risto Ratković”

Na ovogodišnji konkurs za nagradu ‘Risto Ratković’ stiglo je 58 knjiga pjesnika iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Žiri je imao težak zadatak, ali smatram da je napravio dobar izbor, jer su Olja Savičević Ivančević i Saladin Dino Burdžović pjesnici koji su i do sada dobijali značajne nagrade, pjesnici čija je poezije prevođena i dostupna na mnogim stranim jezicima i koji, osim knjiga za koje su ove godine dobili nagradu ‘Risto Ratković’, imaju kvalitetnu pjesničku reputaciju u regionu i šire, kazao je sekretar žirija za nagradu Risto Ratković, Edin Smailović

Hrvatska pjesnikinja Olja Savičević Ivančević i crnogorski pjesnik Saladin Dino Burdžović, koji živi u Njemačkoj, ovogodišnji su dobitnici nagrade “Risto Ratković”.

Savičević Ivančević je nagradu dobila za knjigu “Divlje i tvoje”, u izdanju Frakture iz Zagreba, a Burdžovic za knjigu “Rifat”, koju je izdao Almanah iz Podgorice.

Odluku o dobitnicima nagrade jednoglasno je donio međunarodni žiri u sastavu Pavle Goranović, predsjednik, i članovi Jovana Bojović iz Crne Gore, Dobrivoje Stanojević iz Srbije, Ivica Prtenjača iz Hrvatske i Elvedin Nezirović iz Bosne i Hercegovine.

“Na ovogodišnji konkurs za nagradu ‘Risto Ratković’ stiglo je 58 knjiga pjesnika iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Žiri je imao težak zadatak, ali smatram da je napravio dobar izbor, jer su Olja Savičević Ivančević i Saladin Dino Burdžović pjesnici koji su i do sada dobijali značajne nagrade, pjesnici čija je poezije prevođena i dostupna na mnogim stranim jezicima i koji, osim knjiga za koje su ove godine dobili nagradu ‘Risto Ratković’, imaju kvalitetnu pjesničku reputaciju u regionu i šire. To je jako važno, jer Ratkovićeve večeri poezije ove godine doživljavaju svoje pedeseto izdanje”, kazao je sekretar žirija za nagradu Risto Ratković, Edin Smailović.

Dobitnicima će nagrada biti uručena 5. septembra u kući Rista Ratkovića, u okviru jubilarnih 50. Ratkovićevih večeri poezije.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!