Senad i Ismet pronašli bebu kraj puta: “Kad smo otvorili vreću odsjekle su nam se noge”

Iz bolnice su potvrdili da se radi o dječaku, novorođenčetu starom jedan dan, koji je već bio promrzao i izgladnio. Pukom srećom je spašen na vrijeme, jer je kasnije tog dana u Živnicama padala jaka kiša…

Foto: Facebook/Senad Hasanović

Dvojica muškaraca u subotu rano ujutru krenuli su na posao u Živinicama u BiH, kada ih je zatekao neobičan zvuk koji je dolazo sa puta i šokantan prizor koji neće nikada zaboraviti.

“Prvo je nešto čudno primetio moj kolega Ismet koji putuje sa mnom na posao. Čuo je nešto kao plač ili cviljenje. Mislili smo da je neko ostavio mačiće ili štenad. Kad smo prišli platnenoj kesici i otvorili, odsjekle su nam se noge! Unutra je bil beba”, priča Senad Hasanović, po struci diplomirani inženjer bezbednosti i zaštite na radu, prenosi “Jutarnji list”.

Kaže da je novorođenče bilo obučeno i umotano u ćebe. Plakalo je tiho, jer nije imalo snage.

Senad i Ismet odmah su nazvali policiju i hitnu pomoć, koji su bebu brzo odveli u bolnicu.

Foto: Facebook/Senad Hasanović

Iz bolnice su potvrdili da se radi o dječaku, novorođenčetu starom jedan dan, koji je već bio promrzao i izgladnio. Pukom srećom je spašen na vrijeme, jer je kasnije tog dana u Živinicama padala jaka kiša.

“Beba je spašena u poslednji čas. Sada je u stabilnom stanju i smještena je na kliniku u UKC Tuzla”, rekla je direktorka Centra za socijalni rad u Živinicama Azra Hodžić za “Avaz”.

U ponedeljak je policija pronašla i nemarnu majku djeteta koja je privedena i istraga je trenutno u toku.

Radi se o 33-godišnjakinji koja živi u Živinicama.

“Drago mi je da smo spasili život nedužne bebe. Strašno je kakvi su neki ljudi postali… Kad sam saznao da je sve u redu sa djetetom srce mi je bilo prepuno. Dječaku želim svu sreću i neka nam bude jak”, rekao je Senad.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!