Crna Gora sjutra otvara granice sa Srbijom, BiH, Albanijom, Kosovom i Sjevernom Makedonijom

Mugoša je rekao, gostujući u jutarnjem program TV Vijesti, da će za ulazak u Crnoj Gori rezidentima četiri države regiona najvjerovatnije biti potreban PCR negativan test ili serološki ELISA IGG test

Boban Mugoša (Foto: Printscreen)

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore, Boban Mugoša, najavio je danas da će Crna Gora sjutra otvoriti granice za zemljama zapadnog Balkana – Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Albanijom, Kosovom i Sjevernom Makedonijom.

Mugoša je rekao, gostujući u jutarnjem program TV Vijesti, da će za ulazak u Crnoj Gori rezidentima četiri države regiona najvjerovatnije biti potreban PCR negativan test ili serološki ELISA IGG test, prenosi Glas Amerike.

“Najvjerovantije ce sjutra biti otvorena granica ne samo za Srbiju, nego pod istim uslovima za Bosnu, Kosovo, Albaniju i Sjevernu Makedoniju, s tim što će biti uslov sigurno negativan PCR test ili ELISA IGG pozitivan – to je test koji govori da smo preležali bolest”, rekao je Mugoša.

On je rekao da je takva odluka donesena sagledavajući ukupnu situaciju i našu ekonomsku situaciju, kao i eksplicitne zahtjeve Ministarstva turizma, zajednica hotelijera i ugostitelja, da se otvore granice sa zemljama regiona.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!