Cikotić: ‘Jaka Crna Gora’ znači da Verica Maraš i slični njoj ne mogu primati mjesečno više nego 60.000 građana CG

’Jaka Crna Gora’ ne može tolerisati partitokratiju kao osnovni mehanizam zapošljavanja i mi ćemo istrajati na tome da se u Crnoj Gori mladi, ali i svi ostali, zapošljavaju u skladu sa svojim profesionalnim, ali i ljudskim kvalitetima, a ne zbog pripadnosti bilo kojoj partiji

Amina Cikotić (Foto: SDP)

Inspirisani jučerašnjom izjavom menadžmenta “Plantaža” da će ovogodišnju sjajnu berbu grožđa sorte kardinal biti uključen i menadžment firme zbog nedostatka radne snage, mi smo danas ovdje da podsjetimo da bi to bio sjajan način da gospođa Verica Maraš produktivnim radom zaradi makar dio svoje plate od 7.000 eura, saopštila je Amina Cikotić, predsjednica Foruma mladih SDP kandidatkinja za poslanika na listi “SDP – Jaka Crna Gora”.

Podsjetila je da je Dušan Kankaraš juče informisao medije da su radnici koji su angažovani za ovaj posao za jednu ubranu gajbu kardinala od “Plantaža” plaćeni 40 centi. Ukoliko uberu 60-tak gajbi dnevno zarađuju dnevnicu od oko 25 eura, podsjetila je na Kankarašovu izjavu.

“Ukoliko bismo istu formulu primjenili na gospođu Maraš, to bi značilo da je neophodno da ona radi 280 dana da bi zaradila iznos koji joj se plaća mjesečno. Kako je gospodin Kankaraš najavio, berba traje od 16. jula do kraja avgusta, dakle nekih 236 dana manje nego što bi bilo dovoljno gospođi Maraš da dostigne ovaj iznos ukoliko bi radila svakog dana. Ukoliko ostavimo satiru sa strane i vratimo se crnogorskoj stvarnosti, mi, kao omladina SDP-a, smo danas ovdje da izrazimo svoj protest ka sramnom ćutanju Vlade, kao većinskog vlasnika ‘Plantaža’ na inicijativu za smjenu Verice Maraš sa mjesta izvšne direktorice zbog neprimjereno visoke plate koju prima godinama, dok kompanija na čijem je čelu posluje sa gubicima”, rekla je Cikotić.

Kako je rekla, dok mladi ljudi u Crnoj Gori nisu u mogućnosti da nađu ikakvo zaposlenje ili rade za mizeran minimalac, imamo direktore gubitaških kompanija koji imaju neprimjerene prihode isključivo na osnovu svoje pripadnosti vladajućim strukturama.

“’Jaka Crna Gora’ ne može tolerisati partitokratiju kao osnovni mehanizam zapošljavanja i mi ćemo istrajati na tome da se u Crnoj Gori mladi, ali i svi ostali, zapošljavaju u skladu sa svojim profesionalnim, ali i ljudskim kvalitetima, a ne zbog pripadnosti bilo kojoj partiji. ‘Jaka Crna Gora’ znači da Verica Maraš i slični njoj ne mogu primati mjesečno više nego 60.000 građana Crne Gore, ili skoro 30 puta više od prosječne penzije. Omladina će ostati u Crnoj Gori jedino kada ne bude privilegovanih pojedinaca koji žive u luksuzu, dok mladi nemaju zaposlenje”, saopštila je Cikotić.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!