Hajrizu Hačku Brčvaku uručeno priznanje “Husein-paša Boljanić”

Brčvak je od početka pandemije koronavirusa Crnoj Gori, novčano i u opremi i paketima hrane za najugroženije, donirao više od 650.000 eura. Nedavno je poslao pomoć i građanima Novog Pazara, Tutina i Sjenice

Foto: Islamska zajednica Crne Gore

Biznismenu i humanisti Hajrizu Hačku Brčvaku danas je u Medresi “Mehmed Fatih” uručeno priznanje “Husein-paša Boljanić”.

Brčvak je priznanje dobio u kategoriji istaknutih pojedinaca koji su dali poseban doprinos u radu zajednice, promovisanju i širenju opšteg dobra, čovječnosti i moralnih vrlina.

Foto: Islamska zajednica Crne Gore

Njemu je nagradu uručio Reis Islamske zajednice (IZ) u Crnoj Gori, Rifat Fejzić.

Brčvak je od početka pandemije koronavirusa Crnoj Gori, novčano i u opremi i paketima hrane za najugroženije, donirao više od 650.000 eura. Nedavno je poslao pomoć i građanima Novog Pazara, Tutina i Sjenice.

Foto: Islamska zajednica Crne Gore

Dobitnik priznanja u drugoj katetogriji je hadži Refika Lela Tuzović, službenica Mešihata koja, kako je saopšteno iz IZ, godinama daje nesebičan doprinos u administrativnom radu Islamske zajednice.

Foto: Islamska zajednica Crne Gore

“Allah, dž.š. u jednom ajetu kaže: ‘Onome ko čini dobro, bio muškarac ili žena, a vjernik je, Mi ćemo dati da proživi lijep život i doista ćemo ih nagraditi boljom nagradom nego što su zaslužili”, kazao je Fejzić.

Svečanosti su prisustvovali potpredsjednik Vlade Rafet Husović, ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka, direktor Zavoda za zapošljavanje Suljo Mustavić i predstavnici javnog i kulturnog života.

Foto: Islamska zajednica Crne Gore

Priznanje “Husein-paša Boljanić” Mešihat je ustanovio prošle godine povodom obilježavanja 450 godina Husein–pašine džamije, a dodjeljuje se u dvije kategorije.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!