Mira Banjac o teškim životnim iskušenjima: Zbog dugova sam razmišljala o samoubistvu

Prvo sam naišla na zelenaše, koji su uzimali po tri puta više, i to je bio rašomon. Jednog dana sam otišla u hotel ‘Metropol’, naručila kafu, sjela da napišem pismo i htjela da se bacim dolje. Moj sin je bio u vojsci i više nijesam imala izlaza”, ispričala je Mira Banjac

Legendarna srpska glumica Mira Banjac (87) otkrila je da je na početku karijere razmišljala da sebi oduzme život.

“Jaukala sam beogradskim ulicama, bila sam na ivici da se ubijem. Imala sam stan u Novom Sadu kada sam krenula u Beograd. Jedna gospođa je htela da uđe u njega, a ja sam imala stanarsko pravo. To pravo sam joj prodala, a to se tada nije smjelo. Meni je to odobrio Grad, uz klauzulu da više nikada ne mogu da dobijem stan u Novom Sadu. Pristala sam. Sa tim parama sam kod Skadarlije iznajmila garsonjeru na godinu dana. Poslije je ta žena došla da traži novac nazad i tužila me je. Ja te pare više nijesam imala i krenula sam da zajmim. Prvo sam naišla na zelenaše, koji su uzimali po tri puta više, i to je bio rašomon. Jednog dana sam otišla u hotel ‘Metropol’, naručila kafu, sjela da napišem pismo i htjela da se bacim dolje. Moj sin je bio u vojsci i više nijesam imala izlaza”, ispričala je Mira Banjac u intervjuu za “Politiku”.

PROBLEME RIJEŠIO POZIV STIPE DELIĆA

Ipak, kako prenosi portal blic.rs, jedan telefonski poziv tada je riješio njene probleme.

“Iduće noći zvoni telefon i javi se reditelj Stipe Delić. Bio je poznat tada, ali nijesmo se upoznali lično. Kaže hoće da radim veliku glavnu ulogu, poslaće mi neki scenario. Ubrzo mi neki čovjek donosi veliku kutiju s ogromnih 13 epizoda. Bila je to čuvena Marija, iz logora, zbog koje su me šišali do glave. Ugovor je bio milionski. Potpišem i vratim sve dugove. To je bio moj mrak, ali i pročišćenje. Pola dinara više u životu nijesam pozajmila! Da umirem – ne bih!”, istakla je popularna glumica.

Nakon toga njena karijera je išla uzlaznim tokom. Ostvarila je brojne zapažene uloge, osvojila nagrade i priznanja, a trenutno glumi u trećem ciklusu serije “Sinđelići”, koja se upravo snima, a čije se emitovanje planira krajem februara na TV Prva.

Popularna glumica tumači lik bake Jagode, koja je čuvala Lilu (igra je Snežana Bogdanović) kada je bila mala. Ekipa serije, na čelu sa rediteljkom Suzanom Purković, raduje se dolasku Mire, ističući da je unijela mnogo pozitivne energije.

“Ja ne mogu bez posla i radujem se kada sam okružena ljudima. Svoj posao ne radim više ni za slavu, ni za pare. Koliko ima para ima, a koliko nema – nema. Jednostavno, radim zato da bih bila korisna i da budem stalno u svom miljeu i sa svojim ljudima. Taj rad me na neki način i održava, jer vidim da su se ljudi mojih godina potpuno opustili. Neke moje drugarice su maltene u kolicima, a ja ne bih mogla bez glume nijedan dan dok mi onaj odozgo ne kaže da je kraj”, priča Banjac.

“MORAŠ DA ZNAŠ ŠTA TI PRILIČI, A ŠTA NE”

Dodaje da se čovjek “mora sporazumjeti” sa svojim godinama.

“Moraš da znaš šta ti priliči a šta ne, da ne budeš smiješna žena, da ne tražiš da igraš ono što ti više ne pripada… Sve smo se to mi već naigrali i odigrali. Morate negdje naučiti da njegujete svoje fizičko i mentalno zdravlje, koje je najvažnije. Tekst se mora znati! Ja čitam, radim i stalno sam u nekom ritmu, tako da sa tim nemam problema”, ističe glumica.

Činjenica je da na setu svi, od najstarijeg do najmlađeg člana, vole da igraju sa Mirom Banjac i drago im je što će se družiti u narednom periodu.

“Lijepo je što djeca vole da rade sa mnom. Bog nam je dao da imamo televiziju, pa djeca gledaju i nešto što ste ranije uradili. Jednostavno, vežu se za to. Čak znaju napamet i vaše tekstove iz kultnih filmova i serija. To su sjajna djeca i sa njima nemate nikakvih problema tokom snimanja”, naglašava Mira.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!