Skupstinska kandidatura donijela podjele u SD: Nihad Canović “posvađao” partijske drugove

Za poznavaoce prilika u Plavu sve je jasno – Brajović je na poslaničkoj listi, kao sedmog, stavio Nihada Canovića, iza Brajovića, Šehovića, Mugoše, Blagojevićke, Orlandića i Suhiha. S obzirom na to da se očekuje da se nakon izbora sa liste povuku Šehović, Orlandić i Suhih, vrlo je izvjesno da bi Canović zauzeo jednu od klupa u Skupštini Crne Gore

Foto: SD

Kasno sinoć, plavsko rukovodstvo SD napustilo je tu partiju, kao i više lokalnih funkcionera. Među njima su predsjednik i potpredsjednik Opštine, Mirsad Barjaktarević i Blažo Stijović, kao i predsjednik SD Plav Omer Mehmedović.

Kako su naveli u kratkom saopštenju, sa potpisima onih koji napuštaju partiju, razlog je nezadovoljstvo listom za izbor poslanika SD CG za parlamentarne izbore zakazane za dan 30.08.2020. godine.

Za poznavaoce prilika u Plavu sve je jasno – Brajović je na poslaničkoj listi, kao sedmog, stavio Nihada Canovića, iza Brajovića, Šehovića, Mugoše, Blagojevićke, Orlandića i Suhiha. S obzirom na to da se očekuje da se nakon izbora sa liste povuku Šehović, Orlandić i Suhih, vrlo je izvjesno da bi Canović zauzeo jednu od klupa u Skupštini Crne Gore.

“Ne sad, ne danas, biće neko saopštenje”, kratko je rekao Bajraktarović za portal Standard, ne želeći da komentariše plavski “požar” u SD.

Podjećanja radi Nihad Canović je ranije radio u Kabinetu Brajovića, pa su mu te preporuke bile dovoljne da se nađe na listi kao siguran član budućeg parlamenta.

Nije naodmet pomenuti ni činjenicu da je potpredjednik SD Blažo Stijović bio učesnik litija u organizaciji SPC i, prema tvrdnjama poznavaoca političkih prilika u Plavu, “jedva” je dočekao požar u plavskom ogranku SD kako bi rekao “zbogom” partijskim drugovima.

Prema informacijama sa terena, više čelnika SD danas je u Plavu, kako bi sanirali štetu, piše Standard.

Ostali potpisnici plavskog saopštenja nijesu se javljali na telefon, a nijema je za sada i centrala partije.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!