Luksemburg zatvorio granice za Crnu Goru do 15. septembra

Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Velikog Vojvodstva Luksemburg prihvatilo preporuke Savjeta EU od 16. jula o privremenim restrikcijama putovanja koja nijesu neophodna ka EU, koja se odnosi na listu trećih zemalja, uklanjajući sa nje od 17. jula Crnu Goru i Srbiju, navodi se u saopštenju

Luksemburg (Foto: Printscreen/LimeWave)

Državljanima Crne Gore i Srbije, koji imaju prebivalište u tim zemljama, od danas nije dozvoljen ulazak u Luksemburg, saopšteno je iz luksemburškog ministarstva za vanjske i evropske poslove.

„Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Velikog Vojvodstva Luksemburg prihvatilo preporuke Savjeta EU od 16. jula o privremenim restrikcijama putovanja koja nijesu neophodna ka EU, koja se odnosi na listu trećih zemalja, uklanjajući sa nje od 17. jula Crnu Goru i Srbiju“, navodi se u saopštenju.

Na listi zemalja kojima je dozvoljen ulazak u Lukemburg su Alžir, Australija, Kanada, Gruzija, Japan, Maroko, Novi Zeland, Ruanda, Južna Koreja, Tajland, Tunis, Urugvaj i Kina uz pravilo reciprociteta sa EU.

U saopštenju podsjećaju da će restrikcije za treće zemlje biti na snazi do 15. septembra 2020, prenosi portal rtcg.me.

Ranije danas ministarstvo unutrašnjih poslova Njemačke skinulo je Crnu Goru sa liste korona bezbjednih “trećih” zemalja. Svoju odluku Berlin je obrazložio povećanjem broja novozaraženih.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!