U Crnoj Gori još 53 zaražene osobe, među njima i tri ljekara

Direktor Dječije bolnice dr Saša Radović saopštio da se na liječenju nalazi 79 pacijenata. “Što se tiče djece imamo 98 pacijenata za uzrast do 19 godina. Djece do devet godina je do 33, što je 5,5 odsto, a njih 65 su uzrasta do 19 godina. Svi ovi pacijenti su dobrog opšteg stanja”, rekao je Radović

Dr Sanja Medenica (Foto: Printscreen)

Načelnica odjeljenja za epidemiologiju zaraznih bolesti u Institutu za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) Sanja Medenica je na pitanje da li je tačna informacija da će Podgorica večeras biti zatvorena rekla da nijesu pričali o tome.

“Svaka mjera zavisi od epidemiološke situacije. Nijesmo o tome pričali danas” rekla je Medenica na konferenciji za medije Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT).

Ona je kazala da su laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) u posljednja 24 časa završile analizu 392 uzorka na novi koronavirus, od kojih su 53 rezultata bila pozitivna.

Od toga je u Podgorici registovano 35 slučajeva.

“Epidemiološka situacija je sve ozbiljnija, povećava se broj registrovanih slučajeva”, rekla je Medenica.

Ona je zamolila građane da nose maske i održavaju higijenu.

Direktor Dječije bolnice dr Saša Radović saopštio da se na liječenju nalazi 79 pacijenata.

“Što se tiče djece imamo 98 pacijenata za uzrast do 19 godina. Djece do devet godina je do 33, što je 5,5 odsto, a njih 65 su uzrasta do 19 godina. Svi ovi pacijenti su dobrog opšteg stanja”, rekao je Radović.

On je kazao da u zdravstvenom sistemu ima 486 kreveta i 168 respiratora, od čega u KCCG 92, prenose “Vijesti”.

Dodao je i da je 15 zdravstvenih radnika zaraženo koronavirusom, među kojima su tri doktora. U samoizolciji je 121 zdravstveni radnik, a među njima su 32 ljekara.

Medenica je kazala da ne može da kaže koliko je tačno članova Vlade u samoizolaciji nakon što je jutros ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić objavio da je pozitivan na koronavirus.

Ona je rekla da će se na sjednici NKT u zavisnosti od epidemiološke situacije raspravljati o uvođenju vanrednog stanja.

Medenica je na pitanje da li su raspravljali o tome kako će na izborima 30. avgusta glasati osobe koje su u samoizolaciji rekla da je danas sastanak o tome i javnost će imati preciznije informacije.

Poručila je da nema osoba koje su preležale koronavirus, a da su ga ponovo dobile.

Ona je rekla da je utvrđeno da direktor Urgentnog centra KCCG Nermin Abdić nije bio u kontaktu koji bi zahtijevao samoizolaciju, te da je sve obaveze koje je imao prema Fudbalskom klubu Budućnost obavljao telefonski. 

Medenica je kazala da nema informaciju da se virus pojavio u bolnici u Brezoviku. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!