Podgorica: Medicinska sestra zaposlena u vrtiću pozitivna na koronavirus, djeca i kontakti u samoizolaciji

Taj vrtić, koji je jedan od tri dežurna u okviru JPU “Ljubica Popović” u toku ljeta, nije zatvoren, a odluka je donijeta na osnovu konsultacije sa Institutom za javno zdravlje

Foto: Printscreen/The Guardian

Medicinska sestra u vaspitnoj jedinici Pčelica, Javne preškolske ustanove “Ljubica Popović” iz Podgorice, pozitivna je na koronavirus zbog čega su djeca jaslene grupe u kojoj radi, kao i svi zaposleni koji su bili u kontaktu sa njom, poslati u samoizolaciju od petka.

Taj vrtić, koji je jedan od tri dežurna u okviru JPU “Ljubica Popović” u toku ljeta, nije zatvoren, a odluka je donijeta na osnovu konsultacije sa Institutom za javno zdravlje, prenosi portal Roditelji.me.

Iz ove JPU su saopštili da je u prostorijama vrtića urađena dezinfekcija.

Kako su portalu Roditelji.me rekli roditelje djece koja su u jaslenoj grupi, u četvrtak oko ponoći su dobili infomaciju da je medicinska sestra pozitivna i da ne dovode djecu.

“Nakon saznanja preduzete su sve neophodne mjere, na osnovu instrukcija dobijenih od Instituta za javno zdravlje Crne Gore. Zaposleni koji su bili u rizičnom kontaktu su testirani, kao i ona djeca koja su imala bilo kakve simptome slične simptomima virusa”, navode iz Uprave.

O daljim aktivnostima javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!