SDT: Krapović šef kriminalne organizacije, cilj zloupotreba službenog položaja i pozivanje na otpor

Na konferenciji je saopšteno i da je u toku prikupljanje informacije po prijavi zbog angažovanja privatnog obezbjeđenja u zgradi Opštine Budva, a Katnićevi tužioci postupaju i po prijavi podnijetoj protiv poslanika DPS-a Andrije Nikolića i drugih zbog krivičnog djela stvaranja kriminalne organizacije, zloupotrebe službenog položaja, primanje mita, davanje mita…

Milivoje Katnić (Foto: Printscreen)

Kriminalna organizacija čiji šef je Dragan Krapović formirana je početkom juna u Budvi sa ciljem izvršenja više krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja i pozivanje na otpor.

To je kazao specijalni tužilac Saša Čađenović na zajedničkoj konferenciji Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije organizovanoj povodom predstavljanja podataka iz aktuelnih predmeta u nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva.

Rekao je da je Krapović za sebe odredio da vrši krivična djela, izdaje naredbe i uputstva članovima kriminalne organizacije, da službena lica podstrekava na izvršenje krivičnih djela…, prenose “Vijesti”.

“Do sada prikupljeni dokazi do stepena osnovane sumnje ukazuju da je osumnjičeni K. D. nakon ulaska Upravne inspekcije u zghradu Opštine Budva podsrekao druge članove kriminalne organizacije J. D. A. M. D. B. i druga lica rukovodioce opštinskih službni Opštine Budva do dođu u prostorije partije “D CG” gdje je od istih zatražio da prekorače svoja službena ovlašćenja pa su osumnjičeni A. M, kao načelnik Komunalne policije i inspekcije Opštine Budva, J. D, kao izvršna direktorica preduzeća Vodovod i knalizacija, D. B, komandir Službe zaštite i spasavanja Opštine Budva, podstreknuti od organizatora kriminalne organizacje, osumnjičenog K. D, prekoračili svoja službena ovlašćenja i vozila koja su im data na upotrebu radi opšteg interesa zloupotrrebljavali i blokirali saobraćajnice i ustanove lokalne samouprave radi izazivanja nereda i suprotstavljanja organima policije, zakonitim odlukama državnih organa i otežali njihovo sproveođenje…”, rekao je Čađenović.

Saradnica u SDT-u Jovanka Krunić kazala je da je budvanska policija 6. i 11. juna dobila dvije prijave protiv Krsta Radovića, ali i da su prije nekoliko dana dobili njegovu prijavu protiv ministarke javne uprave Suzane Pribilović.

Krunićeva je objansila i da postupaju u predmetu formiranom po prijavi NVO MANS protiv predsjednika Opštine Budva Marka Carevića, ali i da postupaju po Carevićevoj prijavi protiv Pribilovićeve i dvoje inspektora.

Na konferenciji je saopšteno i da je u toku prikupljanje informacije po prijavi zbog angažovanja privatnog obezbjeđenja u zgradi Opštine Budva, a Katnićevi tužioci postupaju i po prijavi podnijetoj protiv poslanika DPS-a Andrije Nikolića i drugih zbog krivičnog djela stvaranja kriminalne organizacije, zloupotrebe službenog položaja, primanje mita, davanje mita…

Saopšteno je i da su službenici Specijalnog policijskog odjeljenja u svojstvu građana uzeli izjave od nezavisnog odbornika Stevana Džakovića, lidera budvanskog odbora Crnogorske Vladimira Bulatovića, direktora Morskog dobra Predraga Jelušića…

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić odgovarajući “Vijestima” kazao je da je budvanski predmet u nadležnosti SDT-a i da je preduzet ogroman rad i da je do stepena osnovane sumnje utvrđeno da je u Budvi formirana kriminalna organizacija čiji su članovi počinili konkretna krivična djela.

Objasnio je i da je stvaranje kriminalne organizacije u isključivoj nadležnosti SDT-a.

Kazao je i da u tom predmetu SDT nema svjedoka saradnika.

Katnić je naveo i da, ukoliko su policajci u Budvi počinili krivična djela prekoračenje ovlašćenja, to nije u nadležnosti SDT-a, ali da vjeruje da će ostali nadležni organi to istražiti.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!