U Budvi povrijeđen policajac, 17 osoba privedeno u CB

Danas je ispred zgrade Centra bezbjednosti Budva došlo do incidenta nakon što je vršilac dužnosti predsjednika Opštine Budva Vladimir Bulatović izašao ispred zgrade Opštine Budva, a kojom prilikom su okupljeni građani odmah počeli da ga zasipaju kamenicama i drugim predmetima, te da mu upućuju uvrjedljive riječi. Oni su s ovakvim postupcima i ponašanjem nastavili i nakon što je Bulatović pokušao da uđe u svoje vozilo, u čemu su ga spriječili, saopšteno je iz UP

Foto: Uprava policije

Policajac je povrijeđen u Budvi gdje je danas došlo do incidenta kada su okupljeni građani pripadnike policije zasuli kamenicama, dimnim bombama i drugim predmetima, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Zbog incidenata, u Centar bezbjednosti Budva do sada je privedeno 17 osoba.

“Danas je ispred zgrade Centra bezbjednosti Budva došlo do incidenta nakon što je vršilac dužnosti predsjednika Opštine Budva Vladimir Bulatović izašao ispred zgrade Opštine Budva, a kojom prilikom su okupljeni građani odmah počeli da ga zasipaju kamenicama i drugim predmetima, te da mu upućuju uvrjedljive riječi. Oni su s ovakvim postupcima i ponašanjem nastavili i nakon što je Bulatović pokušao da uđe u svoje vozilo, u čemu su ga spriječili”, saopšteno je iz UP.

Bulatović je, dodaje se, službenim vozilom UP prevezen u zgradu Centra bezbjednosti Budva, a koje je opet bilo meta napada kamenicama i drugih predmetima.

“Okupljeni građani, od kojih je određeni broj bio i u alkoholisanom stanju, na najgrublji način su ugrožavali bezbjednost ovog lica, ostalih građana kao i bezbjednost policijskih službenika izazivajući nerede. Uprkos tome što je policija u više navrata izdala naređenja i upozorenja da se okupljeni građani raziđu, oni su nastavili sa izazivanjem incidenata”, piše u saopštenju.

Pripadnici policije su, dodaje se, zasuti kamenicama i dimnim bombama , nakon čega je policija upotrijebila hemijsko sredstvo kako bi se uspostavio stabilan javni red i mir. Na zgradi Centra bezbjednosti Budva, kao i na zgradi Opštine Budva, je nastala materijalna šteta, a oštećena su i službena vozila. Saopšteno je da su na ulicama Budve prevrnut kontejneri, a polomljen je dio gradskog mobilijara.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!