Haos u Budvi: Carević izguran iz zgrade Opštine, privatno obezbjeđenje nasrnulo na funkcionere, mladić završio u bolnici…

Radović je kazao da su na ulazu u zgradu Opštine pripadnici agencija “Gardijan” “koja je u izborima štitila štabove DPS po Budvi”. Ispred zgrade Opštine okupio se veliki broj građana, a pojačano je i prisustvo policije. Jutros je na ulazu u zgradu Opštine Budva postavljen i policijski kordon

Foto: Printscreen

Ispred zgrade Opštine Budva od jutros vlada haos.

Službenici privatnog obezbjeđenja izgurali su rano jutros iz zgrade Opštine Budva smijenjenog predsjednika Opštine Marka Carevića.

On je, kako je to i najavio, jutros krenuo na posao, ali su ga službenici privatne zaštitarske agencije u tome spriječili.

Carević je zajedno sa smijenjenim šefom kabineta Nikolom Jovanovićem izguran iz zgrade Opštine.

Pripadnici zaštitarske agencije na grub način iz zgrade Opštine su izgurali i kamermana Televizije Vijesti.

Carević je otišao u stanicu policiju da podnese krivičnu prijavu.

On je kazao “Vijestima” da na spisku nema pečata, djelovodnika, da je mimo tendera dovedena privatna agencija, te da Opština ima agenciju za obezbjeđenje sa kojom je zaključen ugovor.

Ni smijenjeni predsjednik SO Budva Krsto Radović nije pušten da uđe u zgradu Opštine.

On je pozvao lidera Crnogorske Vladimira Bulatovića “da ako ima imalo ljudskosti izađe”.

Kazao je i da sin ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića “troši u Budvi na hiljade eura dnevno”, a da policijski službenici zarađuju po 20 eura.

Radović je kazao da su na ulazu u zgradu Opštine pripadnici agencija “Gardijan” “koja je u izborima štitila štabove DPS po Budvi”.

Ispred zgrade Opštine okupio se veliki broj građana, a pojačano je i prisustvo policije, pišu “Vijesti”.

Jutros je na ulazu u zgradu Opštine Budva postavljen i policijski kordon.

Pripadnici privatnog obezbjeđenja koji su u zgradi Opštine, kazali su “Vijestima”, da će puštati isključivo zaposlene koji su na spisku.

“Vijesti” su imale uvid u spisak, koji je dostavljen zaštitarskoj službi, sa imenima osoba koje mogu da uđu u zgradu Opštine.

Na spisku su potpredsjednik Opštine Budva Marko Marković, glavna administratorka Danica Kovačević, sekretari Srđan Gregović, Mladen Mikijelj, Miljana Vuković Jelušić, Petar Odžić, Stevo Davidović, Nikola Plamenac, Slavica Maslovar, Tatjana Simićević

Na spisku su i zaposleni u skupštinskoj službi Marija Kusovac, Tatjana Popović, Anđelika Rađenović, Dragana Tomović, Jana Klać, Mirjana Ljubanović, Milena Dragić. 

Foto: Printscreen

Bivši gradonačelnik Budve i odbornik Demokrata Dragan Krapović vraćen je sa ulaza, jer ga, kako mu je rečeno, nema na spisku. Pitao je ko je sastavljao spisak, “da li vlasnik agencije ili Milo Đukanović.

“Na svakog građanina je po jedan pripadnik obezbjeđenja. Ko je platio obezbjeđenje”, kazao je Krapović i kazao je da je u pitanju agencije “Gardijan” vlasništvo Darka Perovića.

Odbornik Demokrata Dragan Krapović podnio je prijavu policiji protiv osoba iz privatnog obezbjeđenja koje su ga spriječile da uđe na svoje radno mjesto. 

Jovanović je kazao da je spisak sastavio Vladimir Bulatović. Ispred zgrade je veliki broj građana. 

Građani danas neće moći da ulaze u zgradu Opštine i koriste usluge.

Na službenom ulazu u zgradu Opštine Budva došlo je do tenzija, kada je neko javio da je došlo do primjene sile.

To je izavalo revolt okupljenih koji su uzvikivali “nećemo mafiju”.

Bačen je i kamen u pravcu policije nakon čega su funkcioneri koji se nalaze između kordona policije i građana upozorili da nema napada na policiju.

Funkcioneri Opštine smirili su masu.

Smijenjeni predsjednik SO Budva Krsto Radović je kazao da ne smiju dozvoliti da se isprovocira masa, “jer je to cilj onih koji su unutra zgrade”.

Veliki broj građana je došao ispred zgrade Doma zdravlja gdje se trenutno nalazi povrijeđeni mladić Đorđe Đurašević.

On je nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja, transportovan u risansku bolnicu.

Foto: Printscreen

Grupa građana, izrevoltirana intervencijom policije ispred zgrade Opštine Budva, okupila se ispred zgrade budvanske policije.

Prethodno je policijski inspektor primijenio silu i tom prilikom je povrijeđen Đorđe Đurašević koji je prebačen u risansku bolnicu.

U jednom trenutku su građani i nasrnuli na policijske inspektore ispred policije, ali nije bilo ozbiljnog fizičkog sukoba. Oni su pozvali policijske inspektore “da se sa njima obračunaju”.

Ispred stanice policije u Budvi sada je mirno.

Inspektori privrednog kriminala ušli su u zgradu Opštine Budva i započeli kontrolu pripadnika obezbjeđenja.

Smijenjena sekretarka Skupštine opštine Marija Kusovac zakazala je sastanak svih odbornika, ali im nije dozvoljen ulaz.

Pripadnik policije unio je papir u Opštinu, da bi potom izašao i rekao odbornicima da im je zabranjen ulaz u zgradu SO.

Ispred policijskog kordona su i predsjednice oba sindikata u Opštini Budva, Tamara Goliš i Sanja Velimirović, kojima je zabranjen ulaz.

Goliš je tražila da se dozvoli predstavnicima zaposlenih da uđu što im zakon dozvoljava, jer je neko onemogućio zaposlenima da dođu na svoja radna mjesta.

Pripadnici privatnog obezbjeđenje “Gardijan” bez legitimacija nasrnuli su na budvanske opštinske sekretara Mladena Mikijelja i Nikolu Plamenca.

Policija je zaprijetila obezbjeđenju da će reagovati ako bude dirala javne funkcionere.

Ispred kordona policije ostali su Marko Carević, Krsto Radović i Milo Božović.

Verbalno se sukobila sekretarka Milijana Vukotić Jelušić optužujući obezbjeđenje da joj ne dozvoljava da uđe.

Prije incidenta, Carević i Radović su u pratnji smijenjenog potpredsjednika Marka Markovića i svih sekretara došli do policijskog kordona.

Snimke sa današnjih dešavanja u Budvi možete pogledati OVDJE.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!