Hrvatski predsjednik Zoran Milanović doputovao u zvaničnu posjetu Crnoj Gori (VIDEO)

Iz Đukanovićevog kabineta ranije je saopšteno da će predsjednici dviju država nakon sisreta i zvaničnog sastanka, uz prisustvo delegacija, dati izjave za javnost

Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović doputovao je u Crnu Goru.

Milanović je, preko luke Tivat, iz Hrvatske došao vojnim brodom.

Hrvatski predsjednik putuje na Cetinje, gdje će ga, uz najviše državne počasti, dočekati predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Iz Đukanovićevog kabineta ranije je saopšteno da će predsjednici dviju država nakon sisreta i zvaničnog sastanka, uz prisustvo delegacija, dati izjave za javnost.

Milanović i Đukanović če posjetiti muzej kralja Nikole na Cetinju.

Drugog dana posjete će, ispred katedrale Svetog Tripuna u Kotoru, prisustvovati tradicionalnom kolu Bokeljske mornarice, obići Katedralu i posjetiti Kotorsku biskupij, nakon čega je planiran radni ručak koji u čast visokog gosta priređuje predsjednik Đukanović.

Milanović će se tokom zvanične posjete Crnoj Gori sastati sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem i premijerom Duškom Markovićem.

Kako je saopšteno, planiran je i susret sa predstavnicima Hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

“Posjeta predsjednika Hrvatske, aktuelne predsjedavajuće Savjetom EU, prva je zvanična predsjednička posjeta nakon višemjesečne obustave međudržavnih aktivnosti prouzrokovane pandemijom COVID 19”, kaže se u saopštenju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!