Đukanović: Nacionalisti imaju pravo da me optužuju što im kradem iluziju „Velike Srbije” (VIDEO)

Mislite na poruke “Milo lopove”, uvijek sam ih doživljavao na isti način. Nacionalisti imaju pravo da me optužuju zato što im kradem iluziju, a iluzija je “Velika Srbija”. Smatraju me odgovornim za to što smo spriječili da budu dobri izvršioci tuđeg projekta 2016. godine. Vjerovatno me smatraju odgovornim što pokušavaju da zloupotrijebe pitanje vjere i iskoriste je za velikosrpske ideje. To će biti neko moje krivično djelo u produženom trajanju, rekao je Đukanović

Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je, komentarišući medijske napade na njega iz Srbije, poručio kako nacionalisti imaju pravo što ga optužuju “da im krade iluziju”. Đukanović je to rekao nakon što je na Cetinju razgovarao sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

Komentarišući medijsku ofanzivu iz Srbije, predsjednik Crne Gore je kazao da nema prostora nedoumicama.

“Mislite na poruke “Milo lopove”, uvijek sam ih doživljavao na isti način. Nacionalisti imaju pravo da me optužuju zato što im kradem iluziju, a iluzija je “Velika Srbija”. Smatraju me odgovornim za to što smo spriječili da budu dobri izvršioci tuđeg projekta 2016. godine. Vjerovatno me smatraju odgovornim što pokušavaju da zloupotrijebe pitanje vjere i iskoriste je za velikosrpske ideje. To će biti neko moje krivično djelo u produženom trajanju. Stojim na braniku takvom planu. Mislim da smo testirali 90-ih što je zavrsilo tragedijom, ako smo glupi dozvolićemo da se to ponovi”, naglasio je Đukanović.

Istakao je da je postojan je u namjeri da brani što su, kako je kazao, temeljne vrijednosti Crne Gore.

“Branimo evropski sistem vrijednosti i sve dok smo na toj platforni osjećam se vrlo ugodno. Jasno je da me kvalifikuju kako me kvalifikuju zbog toga, a ne nekih ličnih svojstava”, rekao je Đukanović.

Milanović očekuje da Crna Gora bude prva naredna članica EU, a Đukanović mu se zahvalio na pažnji koju je Hrvatska posvetila evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana.

Milanović je na konferenciji za medije saopštio da je Hrvatskoj u interesu da svi njihovi susjedi budu u društvu država članica Evropske unije, a Crna Gora je, kako je ocijenio, tome realno najbliže.

Ocijenio je da je Crna Gora, još početkom pregovora sa EU, jasno i nepovratno izabrala karakter zapadnog društva i zapadne države.

Hrvatski predsjednik osvrnuo se i na period pandemije, i naveo da će ekonomske posljedice biti ekstremne za sve.

Đukanović je poručio i da je Crna Gora u kontinuitetu imala podršku u nastojanju da budemo NATO država, kao i da uspješno pregovora sa EU, prenosi rtcg.me.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!