Ulovio je pitona dugog preko pet metara, a onda postao njegova žrtva (VIDEO)

Srce je počelo jako da mi lupa kada sam ga vidio. Dosad sam već lovio velike zmije, ali ova je bila ogromna, rekao je Kimel za CNN

Lovac Majk Kimel dosad je ulovio stotine zmija, ali poslednji ulov mu je bio zaista ogroman i nije se predao bez borbe.

Kimel je na Floridi ulovio burmanskog pitona dugog čak pet metara, a sve je snimio kamerom i objavio na YouTubeu.

“Srce je počelo jako da mi lupa kada sam ga vidio. Dosad sam već lovio velike zmije, ali ova je bila ogromna”, rekao je za CNN.

Snimio je kratku borbu sa zmijom u kojoj je zaradio i gadan ugriz, na kraju je svladao i odvukao do svog čamca gdje je ubio.

Još čeka službeno mjerenje ali tvrdi da je zmija (ženka) duga 5,18 metara i teška između 60 i 80 kilograma. Najveći piton ikad uhvaćen na Floridi bio je dug 5,68 metara.

Burmanski piton je najveća vrsta pitona i spada među šest najvećih zmija na svijetu. Nastavlja rasti tokom cijelog života, a ženke su obično duže od mužjaka. Odlični su plivači i dobri penjači.

Kimel je poznati lovac na pitone, a na njegovom YouTube kanalu prati ga 27,3 hiljade ljudi. Za CNN je otkrio da namerava da proda kožu ulovljenog pitona preko svoje internet stranice, a takođe će primiti naknadu od tima sa Floride koji ljudima plaća za uklanjanje invazivnih vrsta.

“Ponosan sam na ovaj uspeh i znam da ću na tome dobro zaraditi, ali najvažnije je da tako velike zmije mogu svladati svakoga i srećan sam što sam uklonio predatora”, rekao je Kimel, piše Index.hr.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!