NKT: Od danas karantin za sve koji uđu iz BiH, potvrđena još četiri slučaja (VIDEO)

Dodaje se da je ulazak iz BiH od danas moguć za građane Crne Gore, BiH i država sa liste uz negativan PCRtest akreditovane BiH laboratorije, star maksimalno 48 sati

Sa sjednice NKT (Foto: GOV.ME)

Većina aktivnih slučajeva COVID19 u CG importovana je iz Srbije tako što su neodgovorni pojedinci ušli u Crnu Goru preko BiH, saopšteno je na Twitter nalogu Vlade.

“NKT je stoga donijelo odluku da privremeno izuzme BiH sa liste država iz kojih se u Crnu Goru ulazi bez mjere institucionalne izolacije”, piše u saopštenju.

Dodaje se da je ulazak iz BiH od danas moguć za građane Crne Gore, BiH i država sa liste uz negativan PCRtest akreditovane BiH laboratorije, star maksimalno 48 sati.

Mjera je na snazi dok Crna Gora i BiH ne dogovore procedure razmjene informacije o kontroli lica koja preko BiH dolaze u Crnu Goru iz trećih država.

“Ulazak putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine za vrijeme važenja ove mjere neće biti moguć preko graničnih prelaza Šćepan Polje – Hum, na putnom pravcu Plužine – Foča i Meteljka – Metaljka na putnom pravcu Pljevlja – čajniče. Građani Crne Gore koji su se zatekli danas u Bosni i Hercegovini biće po ulasku u Crnu Goru, do ponoći, upućeni u kućnu izolaciju do testiranja na koronavirus”, ističu iz Vlade.

Institut za javno zdravlje danas je registrovao još 4 slučaja koronavirusa – dva iz Podgorice i po jedan iz Berana i Budve.

“Dva novooboljela su kontakti ranije potvrđenih slučajeva dok se kod dva novooboljela trenutno traga za izvorom infekcije”, saopšteno je iz IJZ.

U Crnoj Gori je trenutno aktivno 13 slučajeva koronavirusa, sedam u Podgorici, po dva u Beranama i Budvi i po jedan u Rožajama i na Cetinju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!