Sinu gradonačelnika Budve, Milanu Careviću, određeno zadržavanje do 72 sata

Marko Carević je kazao da je njegov sin “navodno napao policajca, a zapravo je 11 njih tuklo Milana”. Pred zgradom Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru se u znak podrške Milanu Careviću okupilo više stotina građana

Gradonačelnik Budve Marko Carević ispred zgrade ODT u Kotoru (Foto: Siniša Luković/”Vijesti”)

Milanu Careviću, sinu gradonačelnika Budve Marka Carevića, određeno je zadržavanje do 72 sata dok se ne saslušaju ostali svjedoci događaja u kojem je navodno napao policajca.

On je večeras nakon 22 sata, pošto mu je završeno saslušanje, izveden iz Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru pod pratnjom policije, prenose “Vijesti”.

Anđa Radovanović, svježe imenovana u ODT Kotor, je postupajući tužilac.

Advokat Dražen Medojević je kazao da se u večerašnjem saslušanju pokazalo da Milan Carević nije uradio to što mu policija stavlja na teret, te da to pokazuje i video snimak incidenta u Budvi.

Izrazio je očekivanje da će ga istražni sudija već sjutra tokom dana, nakon saslušanja ostalih svjedoka, pustiti da se u daljem postupku brani sa slobode.

Marko Carević je kazao da je njegov sin “navodno napao policajca, a zapravo je 11 njih tuklo Milana”.

Pred zgradom Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru se u znak podrške Milanu Careviću okupilo više stotina građana.

Oni su se nakon izlaska mlađeg Carevića iz zgrade Tužilaštva uz skandiranje “Milo lopove” mirno razišli. Većina njih vratila se za Budvu gdje će, kako kažu, nastaviti da protestuju pred zgradom Opštine.

Iako je ispred zgrade ODT u Kotoru bilo pojačano prisustvo policije, oko 21 čas pristiglo je još tridesetak policajaca u opremi za razbijanje demonstracija.

To su okupljeni popratili zvižducima i skandiranjem “i da vas je dvaput više, sloboda se ovdje piše” i pjesmom “Dobro došli, kićeni svatovi”.

Marko Carević je kazao da je ovo trenutak “da se digne cijela Crna Gora”. Tvrdi i da je njegovog sina Milana danas “tuklo 11 policijskih specijalaca”.

On je istakao da je “ponosan na svoga sina koji je činio sve što čine pošteni i časni Crnogorci od Solunskog fronta naovamo – branio svoga oca”.

“Vrijeme je da se digne Crna Gora, prićerani smo uz zid i nemamo više izbora nego da se borimo. Nadam se da će ovaj talas slobode krenuti iz Budve i Kotora večeras i mi ćemo sigurno pobijediti i na narednim izborima”, rekao je Carević.

On je pozvao policiju “da shvati da tuče i maltretira svoju braću i svoj narod”.

Izrazio je nadu da će Tužilaštvo profesionalno raditi svoj pozao “a ako i ne radi, sve je za čovjeka, pa i Spuž”.

“I mi smo svi spremni da idemo u Spuž, ali nas ne mogu sve uhapsiti koliko nas ima i koliko mi želimo slobodu”, rekao je Carević.

Kazao je da ujutro skida gips sa povrijeđene noge i da ide na posao u Opštinu Budva “jer moram da poćeram ove lopove koji su tamo ušli”.

Građani su oko 19.30 počeli da se okupljaju ispred zgrade ODT Kotor, gdje su pjevali “Ustala je Crna Gora, svetinja se branit’ mora” i skandiraju “Milo lopove”.

Okupljeni su pjevali “Nema kralja, nema Tita, sad se ovdje Bato pita”, “Mi smo vojska Bata Carevića” i “Tamo daleko”.

Ispred zgrade ODT Kotor su bile pojačane jedinice policije.

Kordon policajaca sa zaštitnom opremom bio je raspoređen ispred ulaza u zgradu tužilaštva.

“Oni se ništa ne pitaju, njima je samo posao da biju”, prokomentarisao je Carević ponašanje policije.

U znak podrške Milanu Careviću ispred zgrade ODT Kotor su i Nikola Jovanović, šef kabineta Carevića, menadžer Opštine Budva Milo Božović i Maden Mikijelj, sekretar za investicije u Opštini Budva, kao i više odbornika i funkcionera DF iz Kotora i Budve.

Tu su i funcioneri građanske liste “Narod pobjeđuje” iz Tivta, nekoliko odbornika i funkcionera Demokrata, bivši predsjednik budvanskog parlamenta Đorđije Vujović, kao i više sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske.

Ranije danas okupljeni ispred Opštine Budva, koji su došli kako bi podržali budvanske funkcionere, pozvani su da dođu u 20 časova ispred kotorskog tužilaštva gdje će biti saslušan Milan Carević.

Ranije danas bivši šef budvanskog lokalnog parlamenta, Đorđije Vujović, pozvao je građane da dođu ispred zgrade ODT Kotor kako bi dali podršku Milanu Careviću.

Za to je organizovan i prevoz iz Budve.

Gradonačelnik Budve Marko Carević, predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović i ostali funkcioneri Opštine Budva pušteni su danas popodne na slobodu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!