Uhapšen sveštenik: Odbio alkotest, udario policajca, kažnjen sa 1.300 eura

U mjestu Zelenika policija je sinoć oko 23:30 časova, prilikom redovne saobraćajne kontrole, kontrolisala vozilo kojim je upravljao Ž. V. Lice je odbilo da se podvrgne alkotestiranju i prilikom preduzimanja službene radnje on je omalovažavao policijske službenike, uputivši im više uvrjedljivih riječi.Ovo lice je osim toga odbilo da postupi po naređenju policijskog službenika i da uđe u službeno vozilo, nakon čega je zadao udarac policijskom službeniku u predjelu grudi, a prema njemu su upotrijebljena sredstva prinude i Ž. V. je doveden u službene prostorije CB, kazali su iz Uprava policije

Ilustracija (Foto: Fokuspress.com)

Policija u Herceg Novom uhapsila je sveštenika Ž. V. zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, saopšteno je iz Uprave policije.

“U mjestu Zelenika policija je sinoć oko 23:30 časova, prilikom redovne saobraćajne kontrole, kontrolisala vozilo kojim je upravljao Ž. V. Lice je odbilo da se podvrgne alkotestiranju i prilikom preduzimanja službene radnje on je omalovažavao policijske službenike, uputivši im više uvrjedljivih riječi.Ovo lice je osim toga odbilo da postupi po naređenju policijskog službenika i da uđe u službeno vozilo, nakon čega je zadao udarac policijskom službeniku u predjelu grudi, a prema njemu su upotrijebljena sredstva prinude i Ž. V. je doveden u službene prostorije Centra bezbjednosti”, kazali su iz Uprava policije.

U saopštenju se navodi da je protiv Ž. V. nadležnom tužiocu podnijeta i krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju sluzbene radnje u pokušaju kao i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru, prenose “Vijesti”.

Sud za prekršaje u Budvi izrekao je novčanu kaznu od 1.300 eura svešteniku Ž. V, državljaninu Republike Srbije nastanjenom u Herceg Novom, zbog odbijanja alkotesta, vrijeđenja i udaranja policajca.

Sud za prekršaje kaznio ga je sa 600 eura Ž. V. jer je dvojici policajaca koji su pokušali da mu urade alkotest uputio niz uvreda čime ih je omalovažavao, da bi prilikom privođenja do prostorija CB Herceg Novi nastavio sa omalovažavanjem i grubim vrijeđanjem trojice prisutnih policijskih službenika.

“Okrivljeni je u odbrani koju je iznio pred sudijom prihvatio odgovornost za prekršaj”, navodi se u saopštenju zamjenika predsjednika Suda za prekršaje u Budvi i sudije portparola Marka Đukanovića.

Odluka, kako je kazao, nije pravosnažna.

“Isti okrivljeni zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima koji se odnosi na odbijanje alkotestiranja (koji je prethodilo događaju omalovažavanja policijskih službenika) u odvojenom postupku kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 700 eura”, navodi se u saopštenju.

Đukanović dodaje da je Ž. V. zabranjeno upravljanje automobilom na 4 mjeseca i 3 kaznena boda, prenosi rtcg.me.

“Ni ova odluka nije pravosnažna, jer podnosilac zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka (Uprava policije CB Herceg Novi ima pravo na izjavljivanje žalbe)”, kazao je Đukanović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!