Veljović: Policija neće dozvoliti javna okupljanja kojima se krše mjere NKT, procesuiraćemo sve odgovorne

Veljović je kazao da policija neće obezbjeđivati javna okupljanja koja nijesu prijavljena u zakonom utvrđenoj proceduri

Veselin Veljović (Foto: Uprava Policije/Twitter)

Policija neće dozvoliti javna okupljanja kojima se krše mjere Nacionalnog koordinacionog tijela i procesuiraće svako odgovorno lice u slučajevima nepoštovanja zakona i ugrožavanja zdravlja građana Crne Gore, rekao je direktor Uprave policije, Veselin Veljović.

Veljović je kazao da policija neće obezbjeđivati javna okupljanja koja nijesu prijavljena u zakonom utvrđenoj proceduri.

Veljović je kazao i da vjeruje da je organizator javnih okupljanja svjestan činjenice da je u ovom trenutku očuvanje zdravlja građana prioritet i da bi ova okupljanja podsticala tenzije i doprinijela stvaranju uznemirenja javnosti.

“Pozivam građane da poštujemo dosadašnje ostvarene rezultete postignute uz velika odricanja društvene zajednice, što nam stvara dodatnu obavezu da odgovornim ponašanjem sačuvamo zdravlje svakog pojedinca”, kazao je Veljović.

Podsjedtio je da se u samo jednom klasteru sa litije koronavirusom inficiralo oko 70 osoba, “što nam govori da su javna okupljanja i dalje realna prijetnja i rizik po zdravlje građana.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!