Ulcinj: Srušen započeti manastirski konak u Zoganju

Mitropoliji crnogorsko-primorskoj (Pravoslavnoj crkvenoj opštini Ulcinj) koja je izvodila nedozvoljene radove je Rješenjem br. UPI 071/8- 134/2 od 04.06.2020 zabranjeno izvođenje radova na izgradnji nelegalnog objekta u blizini crkve. Kako je kontrolnim inspekcijskim nadzorom utvrđen nastavak radova, donijeto je, shodno ovlašćenjima urbanističko-građevinskog inspektora, rješenje o rušenju nelegalnog objekta čijem se administrativnom sprovođenju pristupilo jutros preko izvršne službe Ministarstva održivog razvoja i turizma, saopšteno je iz MORT-a

Foto: MORT

U Zoganju kod Ulcinja jutros je srušen nelegalno sagrađen objekat projektovane površine više stotina kvadratnih metara, koji je narušavao ambijentalnu cjelinu crkve Svetog Vasilija Ostroškog iz XVIII vijeka i predstavljao eklatantnu devastaciju prostora.

U pitanju je započeti manastirski konak.

Kako je saopšteno iz Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT), objekat je građen suprotno zakonu, bez podnesene prijave za građenje i dokumentacije iz člana 91 Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata.

Foto: MORT

“Mitropoliji crnogorsko-primorskoj (Pravoslavnoj crkvenoj opštini Ulcinj) koja je izvodila nedozvoljene radove je Rješenjem br. UPI 071/8- 134/2 od 04.06.2020 zabranjeno izvođenje radova na izgradnji nelegalnog objekta u blizini crkve. Kako je kontrolnim inspekcijskim nadzorom utvrđen nastavak radova, donijeto je, shodno ovlašćenjima urbanističko-građevinskog inspektora, rješenje o rušenju nelegalnog objekta čijem se administrativnom sprovođenju pristupilo jutros preko izvršne službe Ministarstva održivog razvoja i turizma”, saopšteno je iz MORT-a.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!