UZNEMIRUJUĆI SNIMAK IZ BUFALA: Policajci gurnuli čovjeka (75) na beton, dok je krvario oni produžili dalje

Video, koji je snimio novinar lokalne radio stanice WBFO i objavio na svojoj web stranici i Twitteru, pokazuje kako sijedi muškarac prilazi interventnim policajcima. Jedan ga policajac gura palicom, a drugi rukom. Krv kreće da curi iz muškarčeve glave. Muškarac, bijelac, nije identifikovan, piše Rojters

Foto: Printscreen/Reuters

Dvojica policajaca iz Bufala, Njujork, suspendovana su bez plate nakon što se pojavio snimak u kojem na zemlju guraju 75-godišnjeg muškarca.

Video, koji je snimio novinar lokalne radio stanice WBFO i objavio na svojoj web stranici i Twitteru, pokazuje kako sijedi muškarac prilazi interventnim policajcima. Jedan ga policajac gura palicom, a drugi rukom. Krv kreće da curi iz muškarčeve glave. Muškarac, bijelac, nije identifikovan, piše Rojters, prenosi Hina.

“Jako me uznemirio snimak”, rekao je gradonačelnik Bufala, Bajron Braun. “Nakon mirnih protesta i nekoliko sastanaka sa čelnicima policije i članovima zajednice, večerašnji događaj bio je obeshrabrujući”.

Incident je izazvao osudu na društvenim mrežama, dok su se demonstranti vratili na ulice nekoliko američkih gradova kako bi protestovali protiv policijske brutalnosti.

Video u Bufalu pokazuje kako većina policajaca odlazi nakon što je muškarac pao, a policajac koji ga je gurnuo palicom počinje da se naginje nad njim prije nego što ga drugi policajac odvede. Čuje se da je neko pozvao hitnu.

Radio stanica je izvijestila da su dva ljekara došla i pomogla povrijeđenom muškarcu, prenosi Al Jazeera.

Policija je kasnije rekla da se muškarac povrijedio nakon što se okliznuo i pao.

Ipak, nakon što je pogledao video, šef policije u Bufalu, Bajron Lokvud, naredio je istragu i suspendovao dvojicu policajaca, rekao je Braun.

“Čovjek je u stabilnom, ali ozbiljnom stanju i u bolnici je u Bufalu”, rekao je Braun.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!