Ivica Dačić: Srbe koji žive u SAD treba motivisati da glasaju za Donalda Trampa

Demokrate smatraju pitanje Kosova riješenim, a Trampova administracija smatra da nije riješeno i da treba doći do kompromisa. A tome smo mi dporinijeli jer smo izdejstvovali povlačenja priznanja Kosova i osnažili odnose sa nekim zemljama kao što je Njemačka”, rekao je Dačić

Ivica Dačić (Foto: Printscreen/RTV Kragujevac)

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je da treba motivisati Srbe koji žive u SAD da glasaju za Donalda Trampa na predsjedničkim izborima u novembru 2020. On je rekao da je Trampova administracija bolja za Srbiju od demokratske, jer ne smatra da je pitanje Kosova riješeno.

“Demokrate smatraju pitanje Kosova riješenim, a Trampova administracija smatra da nije riješeno i da treba doći do kompromisa. A tome smo mi dporinijeli jer smo izdejstvovali povlačenja priznanja Kosova i osnažili odnose sa nekim zemljama kao što je Njemačka”, rekao je Dačić za TV Pink 3 Info.

Šef diplomatije smatra da zato Srbija treba aktivnije da podrži američkog predsjednika i da treba motivisati Srbe u Americi da glasaju za Trampa.

Njegov najizgledniji protivkandidat na izborima 3. novembra 2020. biće demokrata i bivši potpredsjednik Džozef Bajden.

Ovo nije prvi put da ministar spoljnih poslova Srbije poziva Srbe koji žive u SAD da glasaju za Trampa. U avgustu 2019. Dačić je rekao da će “organizovati Srbe koji žive u SAD da glasaju za Trampa” jer će Srbija tako stvoriti bolju poziciju unutar američke administracije.

Bivši zvaničnik Pentagona, demokrata Majkl Karpenter je tada ocijenio da Dačić pravi veliku grešku, prenosi Glas Amerike.

Dačić je više puta govorio o tome da je dolaskom Trampove administracije stav SAD prema pitanju Kosova promijenjen, da se politika više ne vodi po “autopilotu” i da je administracija voljna da sasluša i argumente Beograda.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!